Bodegas y Viñedos El Sequé - El Sequé Dulce 1/2

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 24,95
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Zoet, vol, geconcentreerd, rijk, aromatisch en zeer intens.
type Zoete wijn
Druivenras Mourvèdre
Regio / streek Levante
Land Spanje
Oogst 2011
Serveertemperatuur 12 tot 14°C
Opleg potentieel Tot 20 jaar na de oogst.
inhoud 0,38

Details

Smaakimpressie
Enigszins ondoorzichtig diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zeer rijpe cassis en bramen, blonde tabak en kaneel. In het smaakpalet tonen van gekonfijte bosvruchten, kirsch, kardemom en pure chocola, die worden gevolgd door een intens lange afdronk met een prachtige balans tussen de restsuikers, pittige tannine en frisse zuren.

Vinificatie
Na de handmatige pluk eind september worden de zeer rijpe druiven gekneusd en ontsteeld. Vervolgens ondergaan de druiven een koude inweking (macération à froid) van 2 dagen, waarna de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten zich voltrekt bij 30°C . Tijdens het gisten wordt al na 4 dagen wijnalcohol van 77% toegevoegd; dit is de 'mutage'. De gisting stopt op deze manier en een groot deel van de suikers blijft onvergist in de wijn aanwezig, terwijl de toegevoegde wijnalcohol ervoor zorgt dat het uiteindelijke alcoholpercentage van de zoete rode wijn uitkomt op 18,5%. Na het persen van de druiven wordt de zoete rode wijn overgestoken op Franse eikenhouten 500-litervaten voor rijping. Na 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Aperitief, Valrhona chocolat noir 70%, honing-notentaart, taart met kweepeer en chocola, artisanale zachte nougat en kazen als Blue Stilton en Bleu d’Auvergne Fermier.

Wijnhuis

Deze bodega is eigendom van de familie López de Lacalle, die tevens eigenaar is van Artadi in Rioja. Ook hier in Alicante schittert de unieke wijnmaker Juan Carlos López de Lacalle. Verrukkelijke, grote, volle wijnen, gemaakt van de inheemse druif monastrell. El Sequé prijkt in alle Spaanse wijngidsen en behoort tot de top van het land. Maar vergeet vooral ook niet de Monastrell by El Sequé. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Druivenras

Monastrell
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen