Brusset - Les Travers Cairanne Blanc

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

RP
91

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 13,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Domaine Brusset
Smaaktype Fris, licht en elegant, aromatisch.
Druivenras Clairette, Grenache Blanc, Marsanne, Roussanne, Viognier
Regio / streek Rhône
Land Frankrijk
Oogst 2018
Serveertemperatuur 8 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 3 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Lutte raisonnée, Vegan
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Zeer heldere en fonkelende kleur, geel met een groen zweempje. In de neus zijn de florale (meidoorn) aroma’s dominant, aangevuld met nuances van exotische vruchten, abrikoos en een hint van vanille. Fris, fruitig en rond in de aanzet, droog en soepel op de tong, vlezig en vettig in de finale.

Vinificatie
De druiven worden 100% met de hand geplukt en al in de wijngaard streng geselecteerd. Bij aankomst in de wijnkelders worden ze onmiddellijk pneumatisch geperst, waarna de most gekoeld wordt en even de tijd krijgt om natuurlijk te bezinken. De gisting vindt voor 80% plaats in RVS tanks bij 18°C en voor 20% in nieuwe eikenhouten vaten, met regelmatige bâtonnage. Om de nodige frisheid in de wijn te behouden is een malolactische gisting doorgaans niet gewenst.

Culinair Advies
In het Rhône dal wordt deze wijn vaak bij oesters en andere schelpdieren geserveerd. Er zijn echter misschien wat beter geschikte alternatieven. Klassieker is de combinatie met stevige zeevis, gevogelte of witvlees. Bijzonder aanbevolen bij een paté of terrine van gevogelte, al dan niet gevolgd door zalmforel.

Wijnhuis

Domaine Brusset staat voor krachtige, maar stijlvolle pure rode wijnen. Laurent Brusset bezit zo’n 70 hectare wijngaarden, met percelen in onder andere Gigondas, Cairanne en Ventoux. Zijn historische terraswijngaarden aan de voet van de Dentelles de Montmirail zijn indrukwekkend en leveren wijnen op van het hoogste niveau. Brusset hanteert een lage opbrengst per hectare en volgt voor de opvoeding op houten vaten goed de typiciteit van de oogstjaren. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Langs de rivier de Rhône vindt op verschillende plekken wijnbouw plaats. Als er naar de Rhône als wijnstreek wordt verwezen, wordt hiermee de regio tussen Lyon en grofweg Arles bedoeld. Dit is een van de grootste wijngebieden van Frankrijk met zo’n 75.000 hectare wijngaard. Waar in de jaren 80 en 90 de bulk – en daarmee matige kwaliteit – de meeste aandacht leek te krijgen, zien we nu steeds meer kleine producenten en kleine appellations die kwaliteit willen bevorderen.

De Rhône-streek ligt voor een groot deel langs de rivier de Rhône. Het noordelijke deel, waar syrah de belangrijkste druif is, is een van de oudste wijngebieden van Frankrijk, waar de wijngaarden op de steile hellingen langs de rivier liggen. De zuidelijke Rhône concentreert zich rondom de stad Orange en is breder dan de noordelijke regio. Wijngaarden liggen hier ook verder van de rivier en het landschap is meer glooiend. In deze twee regio’s kunnen (vrijwel overal) wijnen onder de AOP Côtes du Rhône gemaakt worden. Een derde regio, waar dat niet kan, maar waar onder lokale AOP’s wijn gemaakt wordt, ligt in een grote cirkel om de zuidelijke Rhône heen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Clairette
Clairette is een van de oudste druivenrassen van Frankrijk, met een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1500. Vandaag de dag deelt clairette de lakens uit in Die, een dorpje aan de rivier Drôme, dat bekend staat om zijn mousserende wijnen Crémant de Die en Clairette de Die (die laatste moet gek genoeg bestaan uit minimaal 75% muscat). Alle wijnen met deze druif...

Grenache Blanc
De grenache blanc is eigenlijk niets meer dan de witte variant van de blauwe grenache (noir). Wanneer en waar precies de witte variant is ontstaan, is onduidelijk; het kan zijn dat dit een natuurlijk mutatieproces geweest is. Alle wijnen met deze druif...

Roussanne
Roussanne wordt vrijwel altijd in één adem genoemd met marsanne. Marsanne zorgt voor veel sap en is makkelijker te verbouwen, terwijl roussanne de wijnmaker een flinke uitdaging bezorgt maar, mits goed behandeld, ook een geweldig resultaat. De beroemdste wijn van 100% roussanne is de witte Châteauneuf-du-Pape Vieilles Vignes van Château de Beaucastel. Alle wijnen met deze druif...

Marsanne
De oorsprong van marsanne ligt waarschijnlijk in het gelijknamige dorpje Marsanne aan de rivier Drôme in de Rhône. Tegenwoordig zien we de druif door heel Zuid-Frankrijk. Marsanne speelt een belangrijke rol in de witte wijnen van de noordelijke Rhône, onder andere uit Hermitage, Crozes-Hermitage en Saint-Joseph. Hier wordt de druif vaak gemengd met roussanne. Marsanne is ook een van de acht toegestane druivenrassen in de Côtes du Rhône. In tegenstelling tot roussanne mag marsanne niet gebruikt worden in Châteauneuf-du-Pape. Buiten Frankrijk is marsanne te vinden in Zwitserland, Australië en Californië. Alle wijnen met deze druif...

Viognier
In de tweede helft van de 20e eeuw was de viognier op sterven na dood. Er werd geen interesse voor getoond en hij verdween langzaam uit de wijngaarden. Wonderlijk genoeg steeg bijna plotseling de belangstelling weer en nog steeds groeit de populariteit van de druif enorm! Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

RP
91
Robert Parker review
2017: Equal parts Clairette, Grenache Blanc, Roussanne and Viognier. three-tourths of the 2017 Cairanne les Travers Blanc matured in stainless steel, while the last fourth went into new barriques. The veine hints at butler and honey on the nose, along with pineapple and tangerine. in plump and round. with ample richness and mouthfeel. bot with lust enough lime juice on the finish for balance.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Brusset - Les Travers Cairanne Blanc

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
x

Meer wijn = meer korting

Bestel nú, want alleen deze twee weken geldt meer wijn = meer korting! (alleen online)

Van vrijdag 16 t/m zaterdag 31 augustus 2018 geldt de volgende korting:

18 flessen = 5% korting
24 flessen = 10% korting
36 flessen = 15% korting

Bekijk de actie