Cantina Gorgo - Bardolino 2018

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
8

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 9,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Cantina Gorgo
Smaaktype Droog, licht, fruitig, zacht en elegant.
Druivenras Corvina, Molinara, Rondinella
Regio / streek Veneto
Land Italië
Oogst 2018
Serveertemperatuur 12 tot 15°C
Opleg potentieel Tot 3 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Heldere robijnrode kleur. In de neus aroma’s van vooral rode kersen en iets van rijpe aardbeien. In het smaakpalet tonen van klein roodzwart fruit, die gepaard gaan met een afdronk met een klein prettig bittertje, zeer zachte tannines en milde zuren.

Vinificatie
Na de pluk vindt er een selectie plaats van de druiven, die vervolgens ontsteeld en licht gekneusd worden. Hierna laat men de druiven 8 tot 10 dagen lang een temperatuurgecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op roestvrijstalen tanks, waarbij regelmatig het sap heel rustig over de hoed (korst van gekneusde druiven die boven op de wijn drijft) wordt gepompt. Dan volgt persing van de druivenmost en het oversteken van de jonge wijn op schone rvs-tanks voor de malolactische gisting en rijping. In het voorjaar dat volgt op de oogst wordt de wijn geassembleerd en gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Ideaal als zomerwijn en bij lunch, picknick, barbecue, pastagerechten, pizza, geroosterde groenten en aubergine-lasagne.

Wijnhuis

Azienda Agricola Gorgo van de zeer charmante Roberta Bricolo is het schoolvoorbeeld van de nieuwe Italiaanse wijnbouw: traditionele en kwalitatief goede wijnen met een geheel eigen identiteit. Het wijnhuis ligt prachtig, midden tussen de wijngaarden dichtbij Custoza, iets ten zuiden van het Gardameer, en is kunstzinnig, bijna avantgardistisch versierd met marmeren platen. In gezelschap van Roberta genieten we van handgemaakte tortellini uit Valeggio sul Mincio en met haar wijnen erbij kun je heerlijk wegdromen. De kwaliteit van de wijnen en de mooie uitmonstering van de flessen zijn een feest op tafel. De aantrekkelijke prijzen maken de wijnen ook bereikbaar voor een groot publiek. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Veneto is een van de productiefste wijnstreken van Italië. Circa 20% van de nationale wijnproductie komt uit deze streek rondom Verona en Venetië. Een aanzienlijk deel van de Veneto-wijnen is van twijfelachtige kwaliteit, veroorzaakt door hoge opbrengsten en door een coöperatie-gedomineerde markt. Het is dus goed zoeken naar de – wel degelijk bestaande – goede wijnen.

De Veneto strekt zich uit van de oostoever van het Gardameer tot net ten oosten van Venetië. De belangrijkste subgebieden zijn die direct ten oosten van het Gardameer en boven de stad Verona, en het verder oostelijk (boven Treviso) liggende Conegliano-Valdobbiadene. Aan de noordkant van de Veneto zijn de Alpen van grote invloed, terwijl de Middellandse Zee aan de zuidoostkant zijn stempel drukt op het gebied. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Corvina
De precieze oorsprong van corvina is niet helemaal bekend. Er zijn geschriften daterend uit 1627 waarin de naam van de druif – gespeld als ‘corvini’ – al voorkomt, al weten we niet zeker of het ook echt om dezelfde druif gaat. De naam ‘corvina’ duikt bijna 200 jaar later op. Het staat geschreven dat de druif in 1818 op grote schaal aangeplant staat in Valpolicella. En dat is vandaag de dag nog steeds het geval. Alle wijnen met deze druif...

Rondinella
De verhalen over rondinella gaan terug tot het jaar 1882. In de geschiedenis van de wijnwereld valt dat nog mee. Het is een vrij jong druivenras, dat afstamt van corvina. Beide druiven, aangevuld met molinera, vormen de basis van de rode wijnen uit de Veneto, waaronder de beroemde Amarone della Valpolicella, geconcentreerde rode wijn van ingedroogde druiven. Alle wijnen met deze druif...

Molinara
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

HH
8
Harold Hamersma
2017: Ongecompliceerde, puntig-frisse rode. Zure kersjes, zure besjes en toch geen zure gezichten. Helemaal niet als je er een om en om gegrilde zalm bij geeft. Te dol? Pastaatje tomatensaus.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Cantina Gorgo - Bardolino 2018

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen