Discount label

Cantina Gorgo - Chiaretto Bardolino Rosato

€ 11,95
Nog %1 beschikbaar
Gorgo Azienda Agricola Gorgo van de zeer charmante Roberta Bricolo is het schoolvoorbeeld van de nieuwe Italiaanse wijnbouw: traditionele en kwalitatief goede wijnen met een geheel eigen identiteit. Het wijnhuis ligt prachtig, midden tussen de wijngaarden dichtbij Custoza, iets ten zuiden van he . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Corvina, Molinara, Rondinella
Afsluiting Schroefdop
Regio Veneto
Inhoud 0,75
Wijnhuis Gorgo
Land Italië

Details

De roséversie van de bekende Bardolinowijn met dito eigenschappen, dat betekent jong en gul, een heerlijke toegankelijke wijn. Mooie heldere intens donker roze kersenkleur, verleidelijk geurend naar jong rood fruit. Mondvullend, droge wijn maar lekker sappig met een fraaie afdronk. Relatief laag in alcohol en dat komt de smaak, fruit, fruit en nog eens fruit ten goede en de doordrinkfactor ook. Staat zijn mannetje deze Chiaretto en stijgt niet gelijk naar je hoofd.

smaakimpressie

Uitnodigende, heldere lichtrode kleur. Zacht aromatisch, volop fris fruit, jeugdig en sappig van karakter, fris en relatief laag in alcohol, en toch het mondgevoel van een rode wijn.

vinificatie

De druiven worden goed rijp geoogst en ondergaan een korte inweking van 15 uur op hun schillen. De gisting verloopt klassiek, met strikte temperatuurcontrole. Na de gisting rust de jonge wijn nog 4 maanden in rvs-tanks.