Cantina Gorgo - Custoza Podere San Michelin

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
8,5

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 11,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Cantina Gorgo
Smaaktype Fris, licht en elegant.
Druivenras Cortese, Garganega, Trebbiano
Regio / streek Veneto
Land Italië
Oogst 2018
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 2 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Diepe strogele kleur. Zacht en delicaat in de neus, vineus en elegant fruitig (rijpe vruchten en citrus). Goed gestructureerde wijn, fluwelig en zacht van smaak, fris, droog, sappig en evenwichtig.

Vinificatie
De druiven voor deze ‘réserve’ wijn zijn afkomstig van oude wijngaarden op een stenenhoudende kalkbodem. Ze worden laat geoogst, tot medio of zelfs eind oktober. Na deze late oogst ondergaan de zeer rijpe druiven een inweking van 20/25 uren op hun schillen. De gisting is klassiek, met strikte temperatuurcontrole. Na de gisting rust de jonge wijn nog 4 maanden in RVS tanks en daarna nog 3 maanden op fles.

Culinair Advies
Prima begeleider van pasta of risotto met groene kruiden of groenten, en van zachte groentegerechten. Doet het ook uitstekend bij rauwe of gegrilde vis, schelp- en schaaldieren, maar ook bij delicate hoofdgerechten, in het bijzonder met witvlees, gevogelte of vis. Kortom, met zijn brede gastronomische inzetbaarheid en zo een voorbestemde naam hoort deze wijn op de kaart van elk Michelin restaurant. Toch?.

Wijnhuis

Azienda Agricola Gorgo van de zeer charmante Roberta Bricolo is het schoolvoorbeeld van de nieuwe Italiaanse wijnbouw: traditionele en kwalitatief goede wijnen met een geheel eigen identiteit. Het wijnhuis ligt prachtig, midden tussen de wijngaarden dichtbij Custoza, iets ten zuiden van het Gardameer, en is kunstzinnig, bijna avantgardistisch versierd met marmeren platen. In gezelschap van Roberta genieten we van handgemaakte tortellini uit Valeggio sul Mincio en met haar wijnen erbij kun je heerlijk wegdromen. De kwaliteit van de wijnen en de mooie uitmonstering van de flessen zijn een feest op tafel. De aantrekkelijke prijzen maken de wijnen ook bereikbaar voor een groot publiek. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Veneto is een van de productiefste wijnstreken van Italië. Circa 20% van de nationale wijnproductie komt uit deze streek rondom Verona en Venetië. Een aanzienlijk deel van de Veneto-wijnen is van twijfelachtige kwaliteit, veroorzaakt door hoge opbrengsten en door een coöperatie-gedomineerde markt. Het is dus goed zoeken naar de – wel degelijk bestaande – goede wijnen.

De Veneto strekt zich uit van de oostoever van het Gardameer tot net ten oosten van Venetië. De belangrijkste subgebieden zijn die direct ten oosten van het Gardameer en boven de stad Verona, en het verder oostelijk (boven Treviso) liggende Conegliano-Valdobbiadene. Aan de noordkant van de Veneto zijn de Alpen van grote invloed, terwijl de Middellandse Zee aan de zuidoostkant zijn stempel drukt op het gebied. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Garganega
Gargenega is een oud druivenras dat voor het eerst werd genoemd in de 13e eeuw. Zijn oorsprong ligt in de Veneto en daar is zijn thuis vandaag de dag nog steeds. De bekendste wijn van garganega wordt gemaakt in Soave. Naast Veneto komt de druif ook voor in Friuli en Umbrië. Alle wijnen met deze druif...

Cortese
Alle wijnen met deze druif...

Trebbiano
De ene trebbiano is de andere niet. De meest voorkomende variant, ooit een ingrediënt van Chianti Classico, is trebbiano toscano. In Frankrijk staat deze druif bekend als ugni blanc. Dat is niet dezelfde druif als trebbiano di Soave, de druif die naast garganega gebruikt wordt voor Soave-wijnen. DNA-analyse heeft aangetoond dat trebbiano di Soave dezelfde druif is als verdicchio en trebbiano di Lugana. Een andere bekende speler in de trebbianofamilie is trebbiano d’Abruzzo die, zoals de naam al doet vermoeden, een grote rol speelt in de witte wijnen van de Abruzzen. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

HH
8,5
Harold Hamersma
2015: Michelin is de wijngaard. Maar het daaruit voortvloeiende wit zou ook in restaurant met een Michelin-ster prima op zijn plek zijn. Serieuzere, rijpere stijl dan de opgewekte gewone Custoza die al tevreden is met een bordje tortellini van de baas.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Cantina Gorgo - Custoza Podere San Michelin

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen