Casa Ferreirinha - Antónia Adelaide Ferreira Red

Nog %1 beschikbaar
Casa Ferreirinha

Toonaangevend wijnhuis

Casa Ferreirinha, het toonaangevende wijnhuis in de prachtige Douro, is een wijnproducent met een lange geschiedenis. In 1751 gaat Ferreira van start als producent van vooral versterkte wijnen, slechts in beperkte mate wordt er ook niet versterkte Douro-w . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sousao, Touriga Franca, Touriga Nacional
Afsluiting Kurk
Regio Douro
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Casa Ferreirinha
Land Portugal

Details

Een intens bouquet met prominente aroma’s van rijp zwart en rood fruit met tonen van rozijnen, gember, peper, cacao, hout en mineralen. De smaak, met volop aroma’s van rood fruit, heeft een fijne structuur, gepolijste tannines en een mooie geïntegreerde zuurgraad. Uitzonderlijke lange en complexe finish met tonen van mineralen en specerijen. Prachtige combinatie bij diverse vleesgerechten, wild en intense kazen.

smaakimpressie

Diep, intens somber robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zeer rijpe zwarte kersen, cassis, lavendel, kaneel, peper, hars en espressokoffie. In het smaakpalet tonen van bosvruchtenconfiture, mokka, leer, kokos en vanille, die worden gevolgd door een zeer lange afdronk met nobele tannines en frisse zuren.

vinificatie

De Antónia Adelaide Ferreira Douro van Casa Ferreirinha wordt gemaakt van druiven die afkomstig zijn van de wijngaarden van Quinta da Leda en Quinta do Seixo, waarbij het percentage van vinha velha een perceel betreft waar ooit verschillende lokale druivenrassen door elkaar geplant zijn, die als 'field blend' tegelijkertijd geplukt worden. Midden september worden de druiven met de hand geplukt en laat men de temperatuurgecontroleerde (25°C) alcoholische fermentatie plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Na ruim 3 weken volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op nieuwe Franse eikenhouten barriques om de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 24 maanden wordt de wijn geassembleerd, eventueel licht gefilterd en gebotteld. De Antónia Adelaide Ferreira Douro wordt alleen in uitzonderlijke jaren gemaakt en dan is de productie slechts ongeveer 3.200 flessen.