Casa Ferreirinha - Antónia Adelaide Ferreira White

Nog %1 beschikbaar
Casa Ferreirinha

Toonaangevend wijnhuis

Casa Ferreirinha, het toonaangevende wijnhuis in de prachtige Douro, is een wijnproducent met een lange geschiedenis. In 1751 gaat Ferreira van start als producent van vooral versterkte wijnen, slechts in beperkte mate wordt er ook niet versterkte Douro-w . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Arinto, Viosinho
Afsluiting Kurk
Regio Douro
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Casa Ferreirinha
Land Portugal

Details

Complex en elegant met in de geur aroma’s van wit fruit, zoals peer en meloen, naast tonen van vijgen en hazelnoten. Tevens wat mineralen en discrete houttonen. Het is een volle wijn met in de smaak aroma’s van citrus en wit fruit naast intense zuren, afgerond met een lange, uitdagende afdronk. Heerlijk als aperitief, maar prachtig bij rijke visgerechten, bijvoorbeeld met kabeljauw.

smaakimpressie

Helder flonkerend, licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, witte perzik, nectarines, gekonfijt fruit en geroosterde hazelnoten. In het smaakpalet tonen van limoenschil, meloen, rijpe peer, tropisch fruit, verse brioche en verfijnde vanille, die gepaard gaan met een lange mineralige afdronk met fraaie nerveuze zuren.

vinificatie

De Antónia Adelaide Ferreira Douro Vinho Branco van Casa Ferreirinha wordt gemaakt van druiven die afkomstig zijn van de hooggelegen wijngaarden van Quinta do Sairrão. Begin september worden deze geplukt en direct vervoerd naar de vinificatieruimte. Hier worden ze ontsteeld, licht gekneusd en krijgen ze voor enkele dagen een koude (8°C) inweking om hiermee meer aroma-extractie te verkrijgen. Hierna volgt persing en wordt het sap overgestoken op grote nieuwe Franse eikenhouten vaten (2.000 liter) om 3 weken lang temperatuurgecontroleerd (16 tot 18°C) met speciaal geselecteerde gisten de alcoholische fermentatie te ondergaan. Aansluitend volgt op dezelfde vaten de malolactische gisting en rijping op de fijne ‘lie’. Na ongeveer 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en na zeer lichte filtering gebotteld.