Casa Ferreirinha - Planalto Douro White

€ 9,95
Nog %1 beschikbaar
Casa Ferreirinha

Toonaangevend wijnhuis

Casa Ferreirinha, het toonaangevende wijnhuis in de prachtige Douro, is een wijnproducent met een lange geschiedenis. In 1751 gaat Ferreira van start als producent van vooral versterkte wijnen, slechts in beperkte mate wordt er ook niet versterkte Douro-w . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Arinto, Codega, Gouveio, Malvasia Nera, Moscatel, Rabigato, Viosinho
Afsluiting Schroefdop
Regio Douro
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Casa Ferreirinha
Land Portugal

Details

In de geur en smaak nuances van citrus, tropisch en wit fruit, asperges en diverse florale tonen, gevolgd door een levendige zuurgraad en een elegante en harmonieuze afdronk. Heerlijk bij lichte gerechten, salades, vis, zeevruchten en ook als aperitief zeer geschikt.

smaakimpressie

Helder, licht citroengeel van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, peer en witte bloemen. In het smaakpalet tonen van citroen, wederom peer, groene appels en iets van asperge, die worden gevolgd door een plezierige, licht ziltige afdronk met de juiste zuren.

vinificatie

Na het selectieve plukken begin september worden de druiven gekneusd en krijgen ze enkele uren koude schilweking. Dan volgt persing en krijgt het sap enkele uren rust om grovere bestanddelen te laten bezinken. Vervolgens vindt zeer langzaam de temperatuurgecontroleerde (18°C) alcoholische fermentatie plaats op roestvrijstalen tanks. Hierna krijgt 20% van de jonge wijn een 3 maanden lange rijping op gebruikte barriques; de rest rijpt op rvs-tanks. Na assemblage wordt de wijn geklaard, licht gefilterd en gebotteld.