Casa Ferreirinha - Quinta da Leda Douro Red

€ 49,00
Nog %1 beschikbaar
Casa Ferreirinha Casa Ferreirinha is hét huis dat de echtheid, uitmuntendheid en de echte smaak van Douro wijnen vertegenwoordigt. Het wijnhuis is het erfgoed van A.A. Ferreira, één van de historische wijnhuizen uit Porto/Douro die al handel dreef in 1751 en waarvan Dona Antónia Ferreira in de 19de eeu . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Tempranillo, Tinta Cão, Touriga Franca, Touriga Nacional
Afsluiting Kurk
Regio Douro
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Casa Ferreirinha
Land Portugal

Details

De geur wordt gedomineerd door aroma’s van rood en zwart fruit, naast ceder, peper, cacao en chocola. Tevens ook florale tonen, zoals hars en subtiel hout. Fris door de fraaie zuren en mooie tannines en een zeer lange en harmonieuze afdronk. Drink deze wijn bij rood vlees, wild en sterke kazen. Serveertemperatuur: 16-18⁰C.; open de fles een uur voor gebruik

smaakimpressie

Diep intens robijn/paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van bramen, zwarte pruimen, ceder, balsamico en iets van vanille. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, chocola, menthol, peper en verse toast, die worden gevolgd door een lange afdronk met verfijnde tannines en fraaie zuren. .

vinificatie

Na het handmatige selectieve plukken begin september worden de druiven ontsteeld en gekneusd en laat men de temperatuur gecontroleerde (25°C) alcoholische fermentatie plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Hierna volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op gebruikte Franse eikenhouten barriques, waarvan 50% nieuw, om de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 18 maanden wordt de wijn geassembleerd, eventueel licht gefilterd en gebotteld. .

Meer van deze producent: