Casa Ferreirinha - Vinha Grande Douro Red

€ 15,95
Nog %1 beschikbaar
Casa Ferreirinha Casa Ferreirinha is hét huis dat de echtheid, uitmuntendheid en de echte smaak van Douro wijnen vertegenwoordigt. Het wijnhuis is het erfgoed van A.A. Ferreira, één van de historische wijnhuizen uit Porto/Douro die al handel dreef in 1751 en waarvan Dona Antónia Ferreira in de 19de eeu . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Tempranillo, Tinta Barocca, Touriga Franca, Touriga Nacional
Afsluiting Kurk
Regio Douro
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Casa Ferreirinha
Land Portugal

Details

Intense en complexe geur met aroma’s van divers rood fruit zoals aardbeien en frambozen, nuance van viooltjes, florale tonen, diverse specerijen en mooi geïntegreerd hout. In de smaak naast het rode fruit, ook mineralen en specerijen, gevolgd door een elegante en aanhoudende afdronk met een aangename zuurgraad. Serveertemperatuur: 16-18⁰C.; open de fles een tijdje voordat het wordt uitgeschonken

smaakimpressie

Diep intens robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van cassis, rijpe aardbeien, zwarte olijven, tabak en licht iets van houtrijping. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, laurier en vanille, die worden gevolgd door een tamelijk lange afdronk met zachte tannines en de juiste zuren.

vinificatie

Na het handmatige selectieve plukken in september worden de druiven ontsteeld en gekneusd en laat men de temperatuur gecontroleerde (25°C) alcoholische fermentatie en malolactische gisting plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Hierna volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op gebruikte Franse eikenhouten barriques om te rijpen. Na 12 tot 18 maanden wordt de wijn geassembleerd, eventueel licht gefilterd en gebotteld.

Meer van deze producent: