Casarena - Reservado Red Blend

€ 18,50
Nog %1 beschikbaar
Casarena

Wijnen met identiteit uit Luján de Cuyo

Op twintig minuten rijden van Mendoza-stad vind je wijnhuis Casarena in de wijnstreek Luján de Cuyo. Het is gevestigd in een oude wijnmakerij uit 1937, die volledig gerestaureerd is. De eigenaren van Casarena willen namelijk . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Petit Verdot
Afsluiting Kurk
Regio Mendoza
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Casarena
Land Argentinië

Details

Casarena Reservado Red Blend is een wijn gemaakt in Mendoza, Argentinië, een van de belangrijkste wijnregio's van het land. De wijn is een blend van verschillende druivensoorten, waaronder Malbec, Cabernet Sauvignon en Syrah. Deze blend zorgt voor een volle en rijke smaak met tonen van zwarte bessen, cassis en een hint van eiken. De wijn is gerijpt op eiken vaten, waardoor er ook vanille- en kruidige tonen aanwezig zijn. De Casarena Reservado Red Blend is een perfecte wijn om te combineren met rood vlees, zoals steak of lamsvlees, en wordt vaak geserveerd bij formele gelegenheden. De wijn is ook beschikbaar in een oudere oogst, genaamd Casarena Reservado Red Blend Añejo, deze is gerijpt voor minstens 2 jaar in eiken vaten, waardoor de smaken nog rijker zijn en de tannines zachter. In het algemeen is Casarena Reservado Red Blend een krachtige en complexe wijn die zeker de moeite waard is om te proberen voor wijnliefhebbers.

smaakimpressie

Diep robijnrode kleur met een zweem van paars. In de neus intense aroma’s van cassis, frambozen, specerijen en iets van geroosterde paprika. In het smaakpalet tonen van rijp roodzwart fruit en pruimen en tonen van tabak en vanille, die gepaard gaan met een lange afdronk met rijpe tannines en frisse zuren.

vinificatie

De druiven worden handmatig in verschillende plukgangen geoogst, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatieruimte volgt een tweede selectie en worden de druiven voorzichtig ontsteeld. Dan krijgen ze een 6 dagen durende koude inweking voor meer kleur- en smaakextractie. Hierna volgt de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten in temperatuurgecontroleerde (26°C) roestvrijstalen tanks. Na ruim 2 weken volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op gebruikte Franse barriques voor de malolactische gisting en rijping. Na 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en na eventuele lichte filtering gebotteld.