Casarena - Torrontes Winemaker's Selection

€ 12,50
Nog %1 beschikbaar
Casarena

Wijnen met identiteit uit Luján de Cuyo

Op twintig minuten rijden van Mendoza-stad vind je wijnhuis Casarena in de wijnstreek Luján de Cuyo. Het is gevestigd in een oude wijnmakerij uit 1937, die volledig gerestaureerd is. De eigenaren van Casarena willen namelijk . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Torrontes
Afsluiting Schroefdop
Regio Mendoza
Inhoud 0,75
Producent Casarena
Land Argentinië

smaakimpressie

Helder licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van roze grapefruit, peer, lychees, witte veldbloemen, een hint van muscaat en een vleugje witte peper. In het smaakpalet tonen van citroen, tropisch fruit, agave en iets van vanille, die gepaard gaan met een licht ziltige afdronk met frisse zuren.

vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst van pergolawijngaarden waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatieruimte worden deze voorzichtig ontsteeld en krijgen een korte koude inweking voor meer kleur- en smaakextractie. Hierna volgt persing en laat men het sap sterk gekoeld rusten om zo de grovere bestanddelen te laten bezinken. Vervolgens wordt het schone sap overgestoken op temperatuur gecontroleerde (14 tot 16°C) roestvrijstalen tanks om in drie weken tijd met wilde (druifeigen) gisten een spontane alcoholische fermentatie te ondergaan. Aansluitend wordt de jonge wijn op schone gebruikte eikenhouten barriques overgestoken voor de malolactische gisting en een rijpingsperiode op de lies. Na ongeveer 6 maanden wordt de wijn geassembleerd, eventueel licht gefilterd en gebotteld.