Discount label

Castell d’Encus - Ekam

€ 33,00
Nog %1 beschikbaar
Castell D'Encus De wijnen van Castell d’Encus zijn stuk voor stuk van grote klasse. Om de filosofie van eigenaar en wijnmaker Raül Bobet écht te begrijpen zou je hem eigenlijk moeten ontmoeten. Wat bezielt iemand om op een afgelegen plek wijngaarden aan te leggen met als doel wijnen te maken die zic . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Albariño, Riesling
Afsluiting Kurk
Regio Catalonie
Inhoud 0,75
Producent Castell D'Encus
Land Spanje

smaakimpressie

Heldere bleek strogele kleur met een zweem van olijfgroen. In de neus aroma’s van grapefruit, perzik, passievrucht, oranjebloesem en iets van bijenwas. In het smaakpalet tonen van citroen, geel steenfruit, groene appel en hint van kweepeer, die gepaard gaan met een mineralige, frisse afdronk.

vinificatie

Bij de zeer selectieve handmatige oogst worden de druiventrossen, om beschadiging te vermijden, in kleine bakken naar de vinificatieruimte gebracht. Daar worden de trossen, die deels (10%) door botrytis (nobele rotting) zijn aangetast, in hun geheel uiterst voorzichtig geperst en laat men het sap in roestvrijstalen tanks een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan, met aansluitend een rijpingsperiode op de fijne lies. In het vroege voorjaar volgend op de oogst wordt de wijn geassembleerd, geklaard, zeer licht gefilterd en gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische principes en voorschriften.