Castell d’Encus - Quest
€ 39,95
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Catalonie |
Smaaktype | Medium bodied en aromatisch |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Castell D'Encus |
Land | Spanje |
Details
Castell d'Encus - Quest is een wijn uit Spanje, afkomstig uit de regio Priorat. De wijn wordt gemaakt van de druivensoorten Cariñena, Garnacha en Syrah. De druiven worden gekweekt op klei- en schistachtige gronden, waardoor de wijn een unieke smaak en karakter krijgt.
De wijn wordt gerijpt in eiken vaten, waardoor hij een volle, robuuste smaak heeft met tonen van bessen, kruiden en vanille. De tannines zijn zacht en rond, waardoor de wijn een aangename afdronk heeft.
Castell d'Encus - Quest is een uitstekende wijn om bij rood vleesgerechten te serveren, zoals biefstuk of lamsvlees. Het is ook een geweldige wijn om te delen tijdens een speciaal moment of bij een gezellige bijeenkomst met vrienden.
smaakimpressie
Diep donker robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen en kersen, tijm, peper en laurier. In het smaakpalet tonen van rijp klein zwart fruit, specerijen en vanille, die gepaard gaan met een lang aanhoudende afdronk waarin de satijnen tannine begeleid worden door frisse zuren.
vinificatie
Bij de zeer selectieve handmatige oogst worden de druiventrossen, om beschadiging te vermijden, in kleine bakken naar de vinificatieruimte gebracht. Daar worden de druiven gekneusd en laat men deze in eeuwenoude in de rotsen uitgehouwen open kuipen een spontane alcoholische fermentatie ondergaan. Daarna volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en rijping. Na ongeveer zestien maanden wordt de wijn geassembleerd en gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische principes en voorschriften.