Discount label

Castell d’Encus - Thalarn

€ 39,95
Nog %1 beschikbaar
Castell D'Encus De wijnen van Castell d’Encus zijn stuk voor stuk van grote klasse. Om de filosofie van eigenaar en wijnmaker Raül Bobet écht te begrijpen zou je hem eigenlijk moeten ontmoeten. Wat bezielt iemand om op een afgelegen plek wijngaarden aan te leggen met als doel wijnen te maken die zic . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Catalonie
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Castell D'Encus
Land Spanje

smaakimpressie

Diep intens paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, bosbessen, rozemarijn, witte peper, kruidnagel en iets van viooltjes. In het smaakpalet tonen van rijp klein zwart fruit, kreupelhout, zoethout en vanille, die gepaard gaan met een fluwelige aanhoudende afdronk waarin de rijpe tannines begeleid worden door frisse zuren.

vinificatie

Bij de zeer selectieve handmatige oogst worden de druiventrossen, om beschadiging te vermijden, in kleine bakken naar de vinificatieruimte gebracht. Daar worden de druiven gekneusd en laat men deze deels in nieuwe Franse eikenhouten barriques, deels in eeuwenoude in de rotsen uitgehouwen open kuipen en deels in kleine roestvrijstalen tanks een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan. Daarna volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en rijping. Na ongeveer twaalf maanden wordt de wijn geassembleerd en zonder klaring of filtering gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische principes en voorschriften.