Castello dei Rampolla - Vendemmia Tardiva 1/2

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

RP
94

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 50,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Zoet, vol, rijk, intens, complex en licht kruidig.
Druivenras Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gewürztraminer
Regio / streek Toscane
Land Italië
Oogst 2011
Serveertemperatuur 12 tot 14°C
Opleg potentieel Tot 15 jaar na de oogst.
inhoud 0,38

Details

Smaakimpressie
Fonkelend goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van gekonfijte perziken, nectarines, gele pruimen, karamel en geroosterde noten. In het smaakpalet tonen van zeer rijp geel steenfruit, abrikozenjam, honing en amandelspijs, die gepaard gaan met een lange rijke afdronk met de goede zuren, die enigszins gemaskeerd worden door de zoetheid van de wijn.

Vinificatie
De Vendemmia Tardiva Trebianco van Castello dei Rampolla wordt gemaakt van ingedroogde en door nobele rotting aangetaste druiven die geoogst worden in verschillende plukgangen tussen midden oktober en eind november. Na de handmatige oogst, waarbij streng geselekteerd wordt, worden de druiven in de vinificatiekelder meteen uiterst delicaat geperst, waarna het sap in een roestvrijstalen tank een temperatuurgecontroleerde (18-20°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaat. Na ongeveer 8 maanden rijping op de fijne ‘lie’ wordt de wijn ongeklaard en ongefilterd gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens strikt biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Tarte tatin, amandeltaart, crema catalana, gedroogde dadels en vijgen en blauwschimmelkazen als Roquefort en Erborinato di Pecora Val Pusteria.

Regio

Toscane is waarschijnlijk het bekendste (wijn)gebied van Italië. Miljoenen mensen bezoeken de streek jaarlijks. Met schilderachtige steden als Florence en Siena, de prachtige heuvels daartussen en de culturele historie is het een must voor iedere toerist. De wijnliefhebber kan zijn hart ophalen met wijnen als Chianti en Brunello di Montalcino.

Toscane ligt aan de westkant van Italië, tussen de Middellandse Zee en de Apennijnen. De regio is enorm gevarieerd. Bolgheri, aan de kust gelegen, is vlak en staat onder directe invloed van de zee. Verder landinwaarts liggen heuvelachtige gebieden als Chianti en Montalcino, waar zich achter iedere heuvel weer een ander landschap (en klimaat) vormt. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Chardonnay
Over chardonnay zouden we hier een heel boek kunnen schrijven. Het is met afstand de bekendste druif ter wereld. Hij groeit overal, kent een gigantische diversiteit aan kwaliteiten en smaaktypen, heeft een enorme schare fans, maar is wellicht ook het meest verguisde druivenras; geen andere wijn heeft immers zo’n sterke antibeweging als Chardonnay: ABC – Anything But Chardonnay. Alle wijnen met deze druif...

Sauvignon Blanc
Sauvignon blanc is na chardonnay waarschijnlijk het populairste witte druivenras. Het is aangeplant in tal van landen en tal van gebieden. Alle wijnen met deze druif...

Gewürztraminer
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

RP
94
Robert Parker review
The 2011 Vendemmia Tardiva Trebianco is an IGT dessert blend of Chardonnay, Traminer and Sauvignon. A dry version of this wine is also made. The name "Trebianco" will be removed in 2015, and although this wine was once a Vin Santo del Chianti Classico, today it is part of the Toscana IGT appellation. It opens to a beautiful golden color with impressive softness and lushness. Aromas of peach, dried nectarine, toasted almond, caramel and honey all rise from the glass. A pretty dose of acidity keeps the palate refreshed. 
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen