Castello di Ama - Ama Chianti Classico
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Merlot, Sangiovese |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Toscane |
Smaaktype | Medium bodied en aromatisch |
Inhoud | 0,75 |
Producent | Castello di Ama |
Land | Italië |
Details
Sinds de oogst van 2010 wordt door Castello di Ama de Chianti Classico Ama gemaakt. Voor de Ama Chianti Classico worden druiven van jonge aanplant gebruikt van de wijngaarden Bellavista, Casuccia, San Lorenzo en Montebuoni. Diep robijnrood van kleur In de neus aroma’s van zwarte kersen, frambozen, rozenblaadjes en iets van leer. In het smaakpalet tonen van pruimen, kersencompote en toets van specerijen, die gepaard gaan met een afdronk met duidelijk aanwezige tannines en frisse zuren
smaakimpressie
Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, frambozen, rozenblaadjes en iets van leer. In het smaakpalet tonen van pruimen, kersencompote en een toets van specerijen, die gepaard gaan met een afdronk met duidelijk aanwezige tannines en frisse zuren.
vinificatie
In de eerste twee weken van september worden de druiven handmatig geoogst, waarbij zeer selectief gewerkt wordt. In de kelder worden de druiven per ras apart geselecteerd, ontsteeld, gekneusd en gevinifieerd. Allereerst vindt 25 dagen lang een temperatuurgecontroleerde (30 tot 32°C) alcoholische fermentatie met wilde, druifeigen gisten plaats op roestvrijstalen tanks. Daarna volgt de persing en worden de verschillende jonge wijnen overgestoken op schone rvs-tanks voor de malolactische gisting. Midden december wordt de wijn geassembleerd en krijgt dan een rijping op eikenhouten barriques, waarvan 20% nieuw, gedurende een periode van 10 maanden. Hierna vindt wederom een assemblage plaats en krijgt de wijn een korte rustperiode op rvs-tanks, waarna hij ongefilterd gebotteld wordt. Dit gehele proces verloopt volgens strikt biologische regels en voorschriften.