Castello di Ama - Haiku IGT Toscana

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
93
PW
16,5

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 59,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, vol, complex, intens, sappig, verfijnd en met duidelijke houtopvoeding.
Druivenras Merlot, Cabernet Franc, Sangiovese
Regio / streek Toscane
Land Italië
Oogst 2015
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 20 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Diep robijnrood van kleur. In de neus expressieve aroma’s van zwarte kersen, viooltjes, kruidnagel en nieuw leer. In het smaakpalet tonen van rijp zwartrood fruit, jeneverbessen en vanille, die gepaard gaan met een lange zijdezachte afdronk met rijpe tannine en elegante zuren.

Vinificatie
In de loop van september worden de druiven handmatig geoogst, waarbij zeer selectief gewerkt wordt. In de kelder worden de druiven vervolgens per ras apart geselecteerd, ontsteeld, gekneusd en gevinifieerd. Eerst vindt 25 dagen lang een temperatuurgecontroleerde (30 tot 33°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaats op roestvrijstalen tanks, daarna persing en dan wordt de wijn geassembleerd en overgestoken op Franse eikenhouten barriques, waarvan 50% nieuw, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 18 maanden wordt de wijn wederom geassembleerd en krijgt hij een korte rustperiode op rvs-tanks, waarna de wijn ongefilterd wordt gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens strikt biologische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Bistecca alla fiorentina, lamsbout, parelhoen en gerijpte harde kazen als Comté d'Alpage, Pecorino, Ossau-Iraty en Parmezaan.

Wijnhuis

De geschiedenis van Castello di Ama start in de jaren zeventig. Een aantal families kocht een gehucht met historische wijngaarden, met als doel deze in ere te herstellen. Lorenza Sebasti Pallanti, een van de oprichters, is de huidige eigenaresse en samen met haar man en wijnmaker Marco Pallanti heeft zij Castello di Ama tot een van de meest prestigieuze wijndomeinen van Italië gemaakt. In 2003 werd Marco uitgeroepen tot Wijnmaker van het Jaar door Guida Vini d’Italia van Gambero Rosso. Zijn wijnen behoren tot de meest gezochte uit de streek en sieren wijnkaarten van de beste restaurants van de wereld. Het vlaggenschip is de klassieke Chianti Classico San Lorenzo, maar Castello di Ama is misschien wel beroemder om zijn Super Tuscan L’Apparita, de eerste wijn van 100% merlot uit Toscane Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Toscane is waarschijnlijk het bekendste (wijn)gebied van Italië. Miljoenen mensen bezoeken de streek jaarlijks. Met schilderachtige steden als Florence en Siena, de prachtige heuvels daartussen en de culturele historie is het een must voor iedere toerist. De wijnliefhebber kan zijn hart ophalen met wijnen als Chianti en Brunello di Montalcino.

Toscane ligt aan de westkant van Italië, tussen de Middellandse Zee en de Apennijnen. De regio is enorm gevarieerd. Bolgheri, aan de kust gelegen, is vlak en staat onder directe invloed van de zee. Verder landinwaarts liggen heuvelachtige gebieden als Chianti en Montalcino, waar zich achter iedere heuvel weer een ander landschap (en klimaat) vormt. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Sangiovese
Alle wijnen met deze druif...

Merlot
Alle wijnen met deze druif...

Cabernet Franc
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WS
93
Wine Spectator
Gorgeous raspberry, black currant and violet notes grace this sikly red, with tobacco, iron and wild herb details as this evolves through the long finish. Has serious grip, but all the components are there. Sangiovese, Merlot and Cabernet Franc.
PW
16,5
Perswijn
2014: blend van 50% sangiovese, 25% cabernet franc, 25% merlot. Confituur, rokerig, laurier; zonnig en sappig, smaakvol, fijne tannine, paprika in de finale.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
x

Meer wijn = meer korting

Bestel nú, want alleen deze twee weken geldt meer wijn = meer korting!

Van dinsdag 14 t/m maandag 27 augustus 2018 geldt de volgende korting in de winkel en online op al onze wijnen:

18 flessen = 5% korting
24 flessen = 10% korting
36 flessen = 15% korting

Lees de actievoorwaarden