Castello di Ama - Il Chiuso Sangiovese & Pinot Nero di Toscana

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir, Sangiovese
Afsluiting Kurk
Regio Toscane
Inhoud 0,75
Producent Castello di Ama
Land Italië

Details

Voor de Il Chiuso Toscana IGT worden druiven gebruikt van relatief jonge aanplant van sangiovese wijnstokken en van een perceel van 4,15 hectare met pinot noir Na de alcoholische fermentatie volgt de persing en wordt de wijn overgestoken op gebruikte Franse eikenhouten barriques Na 6 maanden wordt de wijn wederom geassembleerd en gebotteld. De wijn is intens robijnrood van kleur In de neus aroma’s van aardbeien, kersen, gedroogde bloemen en wilde munt. In het smaakpalet tonen van rijp zwartrood fruit, jeneverbessen en gedroogde groene kruiden die gepaard gaan met een lange zijdezachte afdronk met rijpe tannine en elegante zuren

smaakimpressie

Intens robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van aardbeien, kersen, gedroogde bloemen en wilde munt. In het smaakpalet tonen van rijp zwartrood fruit, jeneverbessen en gedroogde groene kruiden, die gepaard gaan met een lange zijdezachte afdronk met rijpe tannine en elegante zuren.

vinificatie

In de loop van september worden de druiven handmatig geoogst, waarbij zeer selectief gewerkt wordt. In de kelder worden de druiven per ras apart geselecteerd, ontsteeld, gekneusd en gevinifieerd. Allereerst vindt 20 dagen lang een temperatuurgecontroleerde (30 tot 33°C) alcoholische fermentatie met wilde, druifeigen gisten plaats op roestvrijstalen tanks. Daarna volgt de persing en wordt de wijn geassembleerd en overgestoken op gebruikte Franse eikenhouten barriques, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 6 maanden wordt de wijn wederom geassembleerd en krijgt hij een korte rustperiode op rvs-tanks, waarna de wijn ongefilterd wordt gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens strikt biologische regels en voorschriften.