Discount label

Castello di Ama - l'Apparita Toscane

€ 159,20 Regular Price € 199,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Merlot
Afsluiting Kurk
Regio Toscane
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Castello di Ama
Land Italië

Details

De l'Apparita Toscana IGT wordt sinds 1985 enkel in de allerbeste jaren gemaakt. In de kelder worden de druiven vervolgens per soort apart geselecteerd, ontsteeld, gekneusd en gevinifieerd Na de alcoholische fermentatie wordt de jonge wijn overgestoken op Franse eikenhouten barriques, waarvan 50% nieuw, om 18 maanden te rijpen De wijn is ondoorzichtig donker en paarsrood van kleur. In de neus intense aroma’s van bramen, rijpe rode kersen, balsamico, jeneverbessen en tabak. In het smaakpalet tonen van rijpe kersen en ander rijp klein zwart fruit, cacao, kruiden en vanille die gepaard gaan met een zeer lange mineralige afdronk met satijnige tannine en elegante zuren.

smaakimpressie

Ondoorzichtig, donker paarsrood van kleur. In de neus intense aroma’s van bramen, rijpe rode kersen, balsamico, jeneverbessen en tabak. In het smaakpalet tonen van rijpe kersen en ander rijp klein zwart fruit, cacao, kruiden en vanille, die gepaard gaan met een zeer lange mineralige afdronk met satijnige tannine en elegante zuren.

vinificatie

In de loop van september worden de druiven handmatig geoogst, waarbij zeer selectief gewerkt wordt. In de kelder worden de druiven per ras apart geselecteerd, ontsteeld, gekneusd en gevinifieerd. Allereerst vindt 25 dagen lang een temperatuurgecontroleerde (30 tot 33°C) alcoholische fermentatie met wilde, druifeigen gisten plaats op roestvrijstalen tanks. Dan volgt de persing en worden de verschillende jonge wijnen overgestoken op Franse eikenhouten barriques, waarvan 50% nieuw, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 18 maanden wordt de wijn geassembleerd en krijgt hij een korte rustperiode op rvs-tanks, waarna de wijn ongefilterd wordt gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens strikt biologische regels en voorschriften.