Castello di Ama - La Casuccia Chianti Classico
€ 159,20
Regular Price
€ 199,00
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Merlot, Sangiovese |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Toscane |
Smaaktype | Medium bodied en aromatisch |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Castello di Ama |
Land | Italië |
Details
deze wijn komt van de 12,58 hectare grote La Casuccia en hij wordt sinds 1985 enkel in de allerbeste jaren gemaakt. Na de alcoholische fermentatie wordt de jonge wijn overgestoken op Franse eikenhouten barriques, waarvan 40% nieuw, om hierin te rijpe rijpen. Na 18 maanden wordt de wijn geassembleerd. De wijn is diep donker robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zeer rijpe rode kersen, gekonfijte frambozen, bosgrond, wilde munt en tabak In het smaakpalet tonen van bramen, bosbessen, salmiak en zoethout, die gepaard gaan met een buitengewoon fraaie mineralige afdronk met satijnige tannine en elegante zuren.
smaakimpressie
Diep, donker robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zeer rijpe rode kersen, gekonfijte frambozen, bosgrond, wilde munt en tabak. In het smaakpalet tonen van bramen, bosbessen, salmiak en zoethout, die gepaard gaan met een buitengewoon fraaie mineralige afdronk met satijnige tannine en elegante zuren.
vinificatie
In de loop van september worden de druiven handmatig geoogst, waarbij zeer selectief gewerkt wordt. In de kelder worden de druiven per ras apart geselecteerd, ontsteeld, gekneusd en gevinifieerd. Allereerst vindt 26 dagen lang een temperatuurgecontroleerde (30 tot 33°C) alcoholische fermentatie met wilde, druifeigen gisten plaats op roestvrijstalen tanks. Daarna volgt de persing en worden de verschillende jonge wijnen overgestoken op Franse eikenhouten barriques, waarvan 40% nieuw, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 18 maanden wordt de wijn geassembleerd en krijgt hij een korte rustperiode op rvs-tanks, waarna de wijn ongefilterd wordt gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens strikt biologische regels en voorschriften.