Discount label

Castello di Ama - San Lorenzo Chianti Classico

€ 39,20 Regular Price € 49,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sangiovese
Afsluiting Kurk
Regio Toscane
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Castello di Ama
Land Italië

Details

De San Lorenzo wijngaard is 35,42 hectare groot en de San Lorenzo Chianti Classico wordt enkel in de allerbeste jaren gemaakt. Na de alcoholische fermentatie wordt de jonge wijn overgestoken op RVS voor de malolactische gisting, waarna de wijn wordt geassembleerd en voor 12 maanden rijpt op eikenhouten barriques, waarvan 20% nieuw. De wijn is diep donker robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van bosbessen, aardbeien, irissen en tabak In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, laurier en iets van bosgrond en wilde munt, die gepaard gaan met een lange romige afdronk met evenwichtige tannine en elegante zuren.

smaakimpressie

Diep, donker robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van bosbessen, aardbeien, irissen en tabak. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, laurier en iets van bosgrond en wilde munt, die gepaard gaan met een lange romige afdronk met evenwichtige tannine en elegante zuren.

vinificatie

In de eerste twee weken van september worden de druiven handmatig geoogst, waarbij zeer selectief gewerkt wordt. In de kelder worden de druiven per ras apart geselecteerd, ontsteeld, gekneusd en gevinifieerd. Allereerst vindt 21 tot 23 dagen lang een temperatuurgecontroleerde (30 tot 32°C) alcoholische fermentatie met wilde, druifeigen gisten plaats op roestvrijstalen tanks. Daarna volgt de persing en worden de verschillende jonge wijnen overgestoken op schone rvs-tanks voor de malolactische gisting. Midden december wordt de wijn geassembleerd en krijgt dan een rijping op eikenhouten barriques, waarvan 20% nieuw, gedurende een periode van 12 maanden. Hierna vindt wederom een assemblage plaats en krijgt de wijn een korte rustperiode op rvs-tanks, waarna hij ongefilterd gebotteld wordt. Dit gehele proces verloopt volgens strikt biologische regels en voorschriften.