Cave Talmard - Mâcon Chardonnay

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 13,50
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Fris, licht en elegant, aromatisch.
Druivenras Chardonnay
Regio / streek Bourgogne
Land Frankrijk
Oogst 2017
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 4 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Licht en helder geelgoud van kleur, met zilvergroene schitteringen. De neus is subtiel, volop zacht citrusfruit, florale nuances (kamperfoelie, acacia, witte roos) en een hint van groene kruiden (citroenmelisse, ijzerkruid). In de mond vloeien deze aroma’s uit, aangevuld met kweepeer en soms (wilde) venkel. De aanzet is fris, droog en fruitig, maar het mondgevoel is rond, mild en geconcentreerd, met een goede lengte.

Vinificatie
De druiven worden zo rijp mogelijk geoogst om chaptaliseren te voorkomen (het toevoegen van suiker aan de most om meer alcohol en evenwicht te krijgen: volkomen legaal maar zeer controversieel). De oogst gebeurt machinaal, voor meer flexibiliteit. De druiven worden snel naar de wijnkelder vervoerd en daar zorgvuldig pneumatisch geperst. De zwaartekracht wordt gebruikt om de sappen naar decanteertanks te verplaatsen, waar ze via natuurlijke bezinking na 18 uur helder worden. De alcoholische gisting vindt plaats in rvs-tanks bij 18 tot 22°C om de aromatische kracht van het fruit te behouden. Dit kan 1 maand en soms langer duren. De malolactische gisting volgt, waarna de jonge wijn gescheiden wordt van zijn bezinksel. Na een koude stabilisatie en klaring wordt hij vanaf maart in het jaar na de oogst gebotteld.

Culinair Advies
Uitstekende aperitiefwijn, al dan niet geserveerd met wat toastjes (vis/tapenade), groene olijven en zoutjes. Door zijn veelzijdigheid is dit een breed inzetbare gastronomische wijn, met een lichte voorkeur voor gegrilde vis, koude voorgerechten, ratatouille, samengestelde salades in de zomer, kalfsvlees en blank gevogelte (Bresse-kip) in roomsaus, (gevulde) pasta en risotto met een romige saus van vlees, gevogelte of vis. Rustiek en klassiek bij zachte geitenkazen, trendy bij sushi en sashimi.

Wijnhuis

Heerlijke, niet-houtgerijpte wijnen uit het dorpje Uchizy, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit is Chardonnay in zijn puurste vorm! Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Bourgogne is een Franse streek waar enkele van de beroemdste wijngaarden ter wereld liggen. Befaamde namen als Le Montrachet, La Tâche en Corton geven hier van pinot noir en chardonnay zeer gewilde wijnen.

De Bourgogne is een streek die zich van noord naar zuid over een afstand van circa 200 kilometer uitstrekt. Het gebied is onder te verdelen in vijf subregio’s, waarbij de Chablis ongeveer 80 kilometer van de andere regio’s af ligt. De andere vier subregio’s liggen in een langgerekt lint onder elkaar, beginnend direct onder Dijon tot aan Lyon. Nergens is de regio breder dan 20 kilometer. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Chardonnay
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen