Cellers Avgvstvs Forvm - chardonnay

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 24,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Chardonnay
Regio / streek Catalonie
Land Spanje
Oogst 2016
inhoud 0,75

Details

Deze kleine bodega is lid van de 'Qalidès' groep, een elite club van de 9 beste wijnhuizen van Penedès. De wijngaarden van AVGVSTVS zijn prachtig en kijken uit over de Mediterrane zee. En de wijn? Die is subliem. Deze klassiek gemaakte chardonnay is dé sleutel tot het immense succes van deze bodega. Nog steeds is het één van de grootste witte wijnen van Spanje. Een wijn met hart en ziel. Prachtig gouden van kleur met sappig en rijp tropisch fruit als ananas, papaja, en citrus met klassieke getoaste en rokerige tonen van het hout. Geweldig met gerijpte (geiten)kazen of visgerechten.
Over dit product

Het wijnhuis

Alle producten dragen Romeinse namen omdat de Via AVGVSTVS aan de voet van hun wijngaard loopt. Zie onder de naam FORVM ook de prachtige azijn en olijfolie die worden gemaakt. Klein maar fijn is dit bedrijf even ten zuiden van Barcelona. Oom en neef Roca werken maar aan één ding, kwaliteit. De chardonnay werd zelfs door de Spaanse vakpers gekozen tot beste wijn van het jaar.

Het gebied

Klein maar fijn is dit bedrijf even ten zuiden van Barcelona. Oom en neef Roca werken maar aan één ding, kwaliteit. De chardonnay werd zelfs door de Spaanse vakpers gekozen tot beste wijn van het jaar. De streek rond Barcelona is al sinds de Romeinse tijd belangrijk als het gaat om wijnproductie en is tot op heden bekend om haar diversiteit aan wijnen. De bekendste is wellicht Cava, een mousserende wijn de gemaakt wordt op de traditionele manier (lees: wijze van champagne). Het grootste deel van de Cava-productie komt uit Penedès, even onder Barcelona, met San Sadurni de Anoia als Cava-hoofdstad. Behalve mousserend maakt men in Penedès ook rode en witte stille wijnen. En dan is er natuurlijk nog Priorat. Dit is Catalonië's grote naam op het gebied van stille rode wijn.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen