Cellers Avgvstvs Forvm - FORVM V Agridulce Cabernet Sauvignon 0,25l

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 7,95
+
-
Over dit product

Specificaties

Producent Cellers Avgvstvs Forvm
Smaaktype Zacht zoetzuur, intens en complex.
type Olijfolie & azijn
Druivenras Cabernet Sauvignon
Regio / streek Catalonië
Land Spanje
Sluiting Synthetisch
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 2,5 jaar na de aankoop.
Natuurlijke werkwijze Biologisch
inhoud 0,25

Details

Smaakimpressie
Diep kastanjebruin van kleur. In de neus aroma's ingedroogde druiven, chocola, verse bospaddestoelen. In het smaakpalet tonen van umami, gedroogde vijgen en vanille, die gepaard gaan met een lange nasmaak met frisse zuren.

Vinificatie
Direct na de oogst worden de druiven voorzichtig geperst en laat men de most met druifeigen gisten de alcoholische fermentatie ondergaan in grote roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de azijnzuurbacterie acetobacter aceti aan de jonge wijn toegevoegd die alcohol in azijnzuur omzet. Na zes maanden wordt de wijnazijn overgestoken op barriques waarbij deze niet geheel gevuld worden zodat er makkelijker verdamping kan plaatsvinden. De barriques met de jongste wijn worden bovenop de vorige jaargang gelegd terwijl de oudste helemaal onderop liggen. Hierbij staan de fusten van boven naar beneden met elkaar in contact zodat het onderste vat continu aangevuld wordt met de jongere wijnen. Dit is het solera systeem. De barriques worden opgeslagen in een schuur die midden in de wijngaarden staat. Met dit proces wordt de wijnazijn gedurende de jaren steeds complexer met duidelijk umami aroma's. Bij de assemblage wordt 30% vers druivensap aan de gerijpte wijnazijn toegevoegd. De Agridulce Cabernet Sauvignon bestaat voor een groot deel uit wijnazijn die minstens 8 jaar oud is.

Culinair Advies
Bij Iberico ham, tonijn carpaccio, sausen (b.v. stoofschotels), soepen, salades, gegrilde groenten, gerijpte kazen, verse aardbeien, fruitsalades, gekarameliseerde appels en muntijs.

Wijnhuis

Dit kleine, maar zeer mooie bedrijf ligt even ten zuiden van Barcelona. Oom en neef Roca streven maar één doel na en dat is het leveren van de beste kwaliteit. Hun Chardonnay werd zelfs door de Spaanse vakpers gekozen tot beste wijn van het jaar. Alle producten dragen Romeinse namen, omdat de Via Avgvsta langs de voet van hun wijngaard loopt. Onder de naam Forvm worden mogelijk de beste wijnazijnen ter wereld uitgebracht. De witte zoetzure Chardonnay-azijn krijgt drie jaar lagering op eikenhout; de rode van Cabernet Sauvignon is door de lange rijping intens van smaak. Nieuw is de dieppaarse, jonge, niet gerijpte azijn van Merlot. In alle gevallen zachtzoet en ongekend zuiver. Je kunt hem opdrinken, zo goed! Inmiddels worden de azijnen over de hele wereld gebruikt door de meest innovatieve chefs van de wereld, van Nederland tot Australië. De mogelijkheden zijn oneindig en gaan van prachtige amuses tot onvergetelijke desserts. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Catalonië is een van de grootste, bekendste en meest dynamische wijngebieden van Spanje. Het is met archeologisch onderzoek bewezen dat de Grieken hier voor het eerst in Spanje wijn maakten. Men zegt dat de revolutie die de Spaanse wijnbouw de laatste decennia heeft doorgemaakt, ontstaan is in Catalonië.

Catalonië is een vrij groot wijngebied, waarbinnen negen subregio’s vallen. Het ligt rondom Barcelona bij de Middellandse Zee, maar begint al direct onder de grens met Frankrijk. Vanaf daar, hier en daar onderbroken, reiken de subregio’s zo’n 300 kilometer naar het zuiden. De meeste wijngaarden liggen redelijk in de buurt van de zee. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Cabernet Sauvignon
Cabernet sauvignon is misschien wel het bekendste (blauwe) druivenras ter wereld. Voor veel wijnliefhebbers staat cabernet sauvignon gelijk aan kwaliteitswijn. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat hij (op de Linkeroever) in Bordeaux de dominante druif is en aan alle vijf de Premiers Grands Crus hun grootsheid geeft. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Cellers Avgvstvs Forvm - FORVM V Agridulce Cabernet Sauvignon 0,25l

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen