Cellers Avgvstvs Forvm - FORVM V Agridulce Chardonnay 0,5l

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 14,95
+
-
Over dit product

Specificaties

Producent Cellers Avgvstvs Forvm
Smaaktype Zacht zoetzuur, fruitig, kruidig en complex.
type Olijfolie & azijn
Druivenras Chardonnay
Regio / streek Catalonië
Land Spanje
Sluiting Synthetisch
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 2,5 jaar na de aankoop en na openen maximaal 6 maanden.
Natuurlijke werkwijze Biologisch
inhoud 0,50

Details

Smaakimpressie
Helder goudgeel van kleur. In de neus aroma's van ananas en iets van kruidnagel. In het smaakpalet tonen van exotisch fruit en wat gember en vanille, die gepaard gaan met een fruitige licht zoete nasmaak met een subtiel bittertje en frisse zuren.

Vinificatie
Direct na de oogst worden de druiven voorzichtig geperst en laat men de most met druifeigen gisten de alcoholische fermentatie ondergaan in grote roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de azijnzuurbacterie acetobacter aceti aan de jonge wijn toegevoegd die alcohol in azijnzuur omzet. Na zes maanden wordt de wijnazijn overgestoken op barriques waarbij deze niet geheel gevuld worden zodat er makkelijker verdamping kan plaatsvinden. De barriques met de jongste wijn worden bovenop de vorige jaargang gelegd terwijl de oudste helemaal onderop liggen. Hierbij staan de fusten van boven naar beneden met elkaar in contact zodat het onderste vat continu aangevuld wordt met de jongere wijnen. Dit is het solera systeem. De barriques worden opgeslagen in een schuur die midden in de wijngaarden staat. Met dit proces wordt de wijnazijn gedurende de jaren steeds complexer. Bij de assemblage wordt 30% vers druivensap aan de gerijpte wijnazijn toegevoegd. De Agridulce Chardonnay bestaat voor een groot deel uit wijnazijn die minstens 3 jaar oud is.

Culinair Advies
Bij oesters (i.p.v. citroen), visgerechten, sausen, soepen, salades, gegrilde groenten, jonge geitenkaasjes, fruitsalades en sorbets.

Wijnhuis

Dit kleine, maar zeer mooie bedrijf ligt even ten zuiden van Barcelona. Oom en neef Roca streven maar één doel na en dat is het leveren van de beste kwaliteit. Hun Chardonnay werd zelfs door de Spaanse vakpers gekozen tot beste wijn van het jaar. Alle producten dragen Romeinse namen, omdat de Via Avgvsta langs de voet van hun wijngaard loopt. Onder de naam Forvm worden mogelijk de beste wijnazijnen ter wereld uitgebracht. De witte zoetzure Chardonnay-azijn krijgt drie jaar lagering op eikenhout; de rode van Cabernet Sauvignon is door de lange rijping intens van smaak. Nieuw is de dieppaarse, jonge, niet gerijpte azijn van Merlot. In alle gevallen zachtzoet en ongekend zuiver. Je kunt hem opdrinken, zo goed! Inmiddels worden de azijnen over de hele wereld gebruikt door de meest innovatieve chefs van de wereld, van Nederland tot Australië. De mogelijkheden zijn oneindig en gaan van prachtige amuses tot onvergetelijke desserts. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Catalonië is een van de grootste, bekendste en meest dynamische wijngebieden van Spanje. Het is met archeologisch onderzoek bewezen dat de Grieken hier voor het eerst in Spanje wijn maakten. Men zegt dat de revolutie die de Spaanse wijnbouw de laatste decennia heeft doorgemaakt, ontstaan is in Catalonië.

Catalonië is een vrij groot wijngebied, waarbinnen negen subregio’s vallen. Het ligt rondom Barcelona bij de Middellandse Zee, maar begint al direct onder de grens met Frankrijk. Vanaf daar, hier en daar onderbroken, reiken de subregio’s zo’n 300 kilometer naar het zuiden. De meeste wijngaarden liggen redelijk in de buurt van de zee. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Chardonnay
Over chardonnay zouden we hier een heel boek kunnen schrijven. Het is met afstand de bekendste druif ter wereld. Hij groeit overal, kent een gigantische diversiteit aan kwaliteiten en smaaktypen, heeft een enorme schare fans, maar is wellicht ook het meest verguisde druivenras; geen andere wijn heeft immers zo’n sterke antibeweging als Chardonnay: ABC – Anything But Chardonnay. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews (1)

Kwaliteit!
Prijs / kwaliteit
Hoe heb ik ooit kunnen leven zonder deze fantastische Chardonnay Azijn van Augustus? Zij klopt van alle kanten, wat een smaak. Review door Jan-Jaap / 18 januari 2015

U recenseert: Cellers Avgvstvs Forvm - FORVM V Agridulce Chardonnay 0,5l

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen