- Over de wijn
-
Specificaties
Producent Cevico Smaaktype Heel licht mousserend, droog, licht, fruitig en verfrissend. Druivenras Lambrusco Grasparossa Regio / streek Romagna / Rubico Land Italië Sluiting Kurk Serveertemperatuur 13 tot 14°C Opleg potentieel Tot 2 jaar na de oogst. inhoud 0,75 Details
Smaakimpressie
Helder, licht robijnrood van kleur met een zweem van roze. Heel licht mousserend met in de neus aroma’s van kersen, vlierbessen en iets van verse groene kruiden. In het smaakpalet tonen van rijpe kersen en zwarte bessen, die gepaard gaan met een afdronk met zachte tannines en frisse zuren.Vinificatie
Begin september worden de druiven geoogst, waarna men in de vinificatiekelder na kneuzing 10 dagen lang een temperatuurgecontroleerde (15°C) alcoholische gisting laat plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de wijn overgestoken op schone, hermetisch afgesloten en onder druk staande rvs-tanks. Er wordt onvergist druivensap of most toegevoegd voor een tweede fermentatie, die het nodige koolzuurgas oplevert, de ‘prise de mousse’. Na assemblage en lichte filtering wordt de wijn in het voorjaar dat volgt op de oogst onder geheel steriel omstandigheden gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische regels en voorschriften.Culinair Advies
Als aperitief, op een terras, bij vleeswaren als parmaham, bresaola, coppa di Parma en culatello, en bij salades, pastagerechten en pompoen-geitenkaastaart.Wijnhuis
Cevico, gevestigd in Emilia-Romagna, is een van de allergrootste wijnproducenten van Italië. Het project b.IO presenteert de toekomstvisie van het bedrijf: een project waarbij de mens, het land en de wijn in totale harmonie met elkaar zijn, met gemotiveerde en tevreden wijnmakers die met respect voor de natuur en zonder gebruik van onnodige chemische producten een smakelijke wijn maken. Alle wijnen van dit wijnhuis...
Regio
Druivenras
Lambrusco Grasparossa
Alle wijnen met deze druif... - Beoordelingen
-
Reviews