Cevico - B.IO Lambrusco Vino Frizzante

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

PW
3,5*

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 10,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Cevico
Smaaktype Heel licht mousserend, droog, licht, fruitig en verfrissend.
Druivenras Lambrusco Grasparossa
Regio / streek Romagna / Rubico
Land Italië
Serveertemperatuur 13 tot 14°C
Opleg potentieel Tot 2 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder, licht robijnrood van kleur met een zweem van roze. Heel licht mousserend met in de neus aroma’s van kersen, vlierbessen en iets van verse groene kruiden. In het smaakpalet tonen van rijpe kersen en zwarte bessen, die gepaard gaan met een afdronk met zachte tannines en frisse zuren.

Vinificatie
Begin september worden de druiven geoogst, waarna men in de vinificatiekelder na kneuzing 10 dagen lang een temperatuurgecontroleerde (15°C) alcoholische gisting laat plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de wijn overgestoken op schone, hermetisch afgesloten en onder druk staande rvs-tanks. Er wordt onvergist druivensap of most toegevoegd voor een tweede fermentatie, die het nodige koolzuurgas oplevert, de ‘prise de mousse’. Na assemblage en lichte filtering wordt de wijn in het voorjaar dat volgt op de oogst onder geheel steriel omstandigheden gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Als aperitief, op een terras, bij vleeswaren als parmaham, bresaola, coppa di Parma en culatello, en bij salades, pastagerechten en pompoen-geitenkaastaart.

Wijnhuis

Cevico, gevestigd in Emilia-Romagna, is een van de allergrootste wijnproducenten van Italië. Het project b.IO presenteert de toekomstvisie van het bedrijf: een project waarbij de mens, het land en de wijn in totale harmonie met elkaar zijn, met gemotiveerde en tevreden wijnmakers die met respect voor de natuur en zonder gebruik van onnodige chemische producten een smakelijke wijn maken. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Lambrusco Grasparossa
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

PW
3,5*
Perswijn
Geur: Kersen, bloemen, aardbeien. Smaak: Stevig, droog, goede zuren, smaakvol, puur
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Cevico - B.IO Lambrusco Vino Frizzante

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit

Vergelijkbare wijnen

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen