Cevico - B.IO Nero d'Avola Cabernet Terre Siciliane

€ 11,95
Nog %1 beschikbaar
Cevico Cevico, gevestigd in Emilia-Romagna, is een van de allergrootste wijnproducenten van Italië. Het project b.IO presenteert de toekomstvisie van het bedrijf: een project waarbij de mens, het land en de wijn in totale harmonie met elkaar zijn, met gemotiveerde en tevreden wijnmakers die met . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Sauvignon, Nero d'Avola
Afsluiting Kurk
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Cevico
Land Italië

smaakimpressie

Helder, diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe aardbeien, blauwe pruimen en iets van specerijen. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, vijgen en wederom een lichte kruidigheid, die in de afdronk begeleid worden door rijpe tannines en milde zuren.

vinificatie

Begin september worden de nero-d'Avoladruiven en cabernet-sauvignondruiven afzonderlijk geoogst, waarna men deze in de vinificatiekelder na kneuzing 10 dagen lang een temperatuurgecontroleerde (24°C) alcoholische gisting laat ondergaan op roestvrijstalen tanks. Dan volgt persing van de druiven en wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks voor de malolactische gisting en rijping. Na 6 tot 8 maanden wordt de wijn geassembleerd en na een lichte filtering onder geheel steriele omstandigheden gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens strikt biologische regels en voorschriften.