Cevico - Concerto Lambrusco Reggiano DOC Secco

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
88
HH
9-

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 14,25
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Lambrusco Grasparossa
Regio / streek Romagna / Rubico
Land Italië
Oogst 2016
inhoud 0,75

Details

..

Critici over deze wijn

WS
88
Wine Spectator
Well-balanced and creamy, this lively version offers black cherry coulis, licorice snap and crushed pink peppercorn notes
HH
9-
Harold Hamersma
Jaren geleden kreeg ik twee belletjes uit Italië, en die gingen ook over belletjes. Ze kwamen van Nederlandse importeurs die - onafhankelijk van elkaar - vanaf de wijnbeurs Vinitaly bij mij informeerden hoe ik tegen Lambrusco aankeek. Had ik het idee dat er ruimte was voor een rentree? Ik denk dat ze mij belden omdat ik waarschijnlijk de enige ben geweest die ooit wat vriendelijke woorden aan deze Italiaanse schuimwijn heb besteed. Nu is het inderdaad zo dat dit materiaal jarenlang een laakbare reputatie heeft genoten. Bij Lambrusco moest ik zelf ook altijd denken aan de pizza-avonturen met mijn vriend Jan. Een bierdrinker uit Almelo die bij de Italiaan standaard een glas Lambrusco bestelt. Noodgedwongen. Omdat er gewoonlijk in pizzeria s geen Grolsch wordt geschonken. En omdat het de enige wijn is waarvan hij de naam kan onthouden. Het rood dat hij dan krijgt, komt uit zo n anderhalveliterfles en lijkt louter gebotteld om de reputatie van de streek van herkomst, Emilia-Romagna, te beschadigen. Iets dat in ieder geval zeker lukt met het tandglazuur. Dergelijke Lambrusco is veelal zoet, agressief en gemeen. Ik vermeed het spul dan ook. Totdat ik eens wat fraaiere uitvoeringen trof, tijdens een proeverij in een hoofdstedelijke wijnbar. Daar proefde ik een heerlijke droge versie van Chiarli Cleto. Een memorabele wijn die van toepassing bleek toen ik afgelopen jaar gevraagd werd om de wijnen te selecteren voor de culinaire show van Palazzo. Ofschoon na uitgebreid proeven zijn amabile , een mild-zoete, nog lekkerder smaakte bij risottokroket met truffelmayonaise. Daarna werd het weer stil rond Lambrusco. Tot die belletjes. Vervolgens las ik ook een artikel in het blad Italië in Bedrijf met als kop: De opvolger van Prosecco . Met daaronder: Lambrusco met opgepoetst imago het terras op. Voorts werd geannonceerd dat de wijn waarvan het imago dat twintig jaar geleden werd verwoest door massaproductie nu weer klaar is voor een comeback. Graag, wat mij betreft, maar dan wel alleen op het kwaliteitsniveau van voornoemde Chiarli Cleto. Volgens mij ook te koop in Nederland. Van deze secco Concerto weet ik het zeker. Zie het maar als een soort Beaujolais met een bruisje. Sappig en smeuïg. Met bitterzuurzoete kersen, aardbeien en bramen. Verfrissend en dorstlessend. Perfect aperitief en ook heerlijk bij parmaham en salami. Volgens het voornoemde artikel trouwens ook ideaal bij Hollandse boerenkool. Mooi om te weten, maar zullen we maar eerst samen op het terras gaan zitten? Zo n rode bruiser baart al opzien genoeg.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen