Champagne Billecart Salmon - Vintage

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
93
DC
89

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 79,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
Regio / streek Champagne
Land Frankrijk
Oogst 2007
inhoud 0,75

Details

Een champagne die pas in 2009 voor het eerst werd gepresenteerd aan de internationale handel en pers tijdens Vinexpo in Bordeaux. Het is een uitgekiende blend van karaktervolle pinot noir (70%) en verfrissende, minerale chardonnay. Een deel van de cu vée (20%) wordt op hout gevinifieerd, in 5 jaar oude wijnvaten. Dit resulteert in een rijkdom aan aroma’s die ongekend is. Van vers geplukt fruit tot heerlijk versgebakken brioche. De wijn is rijk, gul en rond, met een voortreffelijke afdronkvan rijp fruit.

Critici over deze wijn

WS
93
Wine Spectator
Nr. 1 top value Wine Spectator: sleek acidity firms this tightly meshed 2007, offering a racy frame for flavors of crème de cassis, toast, ginger and candied lemon chest. Long and minerally on the finish.
DC
89
Decanter
Spicy ocidative touches on the nose with a nutty complexity. It is dry and austere with quite a firm palate and a cool, expressive character.
Over dit product

Het wijnhuis

Eén van de pareltjes in het champagnegebied is het kleine kwaliteitshuis Billecart-Salmon. Het levensverhaal van Champagnehuis Billecart-Salmon begon in 1818 met het huwelijk tussen Nicolas François Billecart en Elisabeth Salmon. Bijna 200 jaar later ,werkt de inmiddels 7e generatie nog volgens dzelfde filosofie: finesse, evenwicht en elegantie. Hier worden schitterende Champagnes gemaakt die tot de top uit het gebied behoren. Menig sterrenrestaurant of luxe hotel voert de champagnes van dit huis . De verfijning en finesse in combinatie met kracht en lengte zijn ongevenaard. Billecart-Salmon produceert Champagnes van absolute wereldklasse!

Het gebied

Champagne - Ten Noord-Oosten van Parijs ligt het meest noordelijke wijngebied van Frankrijk, de Champagne. Het klimaat en de bodem spelen een hoofdrol in het succes van de Champagne als wijnstreek, want met haar koele klimaat en de beroemde bodem van Kimmerdige klei en kalksteen biedt het de ideale omstandigheden voor de productie van 's werelds oudste en beroemdste mousserende wijn. Voor de productie van Champagne mogen maar drie druiven worden gebruikt: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier . Veelal worden ze geblend, behalve voor de Blanc de Blancs Champagnes die voor 100% van Chardonnay zijn gemaakt. Binnen de Champagne zijn er drie hoofdgebieden waar de wijngaarden zich rondom concentreren: de Vallée de la Marne (rond de stad Epernay ), de Montagne de Reims en de Côtes des Blancs. Onder de steden Reims en Epernay zijn vele kilometers aan gangen uitgehakt in de kalkstenen bodem. Deze ondergrondse gewelven worden door de champagnehuizen gebruikt om hun Champagnes te laten rijpen. C hampagne is hét voorbeeld geweest voor mousserende wijnen over de hele wereld. In het verleden vermeldde men – ook in eigen land - dan ook graag dat de wijn werd gemaakt middels de méthode champenoise. Inmiddels is de naam Champagne beschermd en het gebruik van die term niet langer toegestaan. Als alternatief is in Frankrijk de benaming Crémant ingevoerd. Belangrijke vertegenwoordigers van die stijl zijn regio’s als de Alsace, Loire, Bourgogne en Limoux. Buiten Frankrijk wordt tegenwoordig op de fles vermeld dat het op de traditionele methode is gemaakt.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen