Champagne Jacquesson - Millésime Dégorgement Tardif

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 195,00
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
Regio / streek Champagne
Land Frankrijk
Oogst 2000
inhoud 0,75

Details

..
Over dit product

Het wijnhuis

Champagnehuis Jacquesson, opgericht in 1798, is al vanaf het begin bijzonder. De zoon van de oprichter was een slimme uitvinder; hij bedacht onder andere het korfje dat champagnekurken op hun plek houdt. Ook met de kwaliteit zat het meteen goed. Napoleon Bonaparte reed op weg naar het slagveld graag een stukje om voor de champagne van Jacquesson. Hoewel dit kleine bedrijf verschillende keren een nieuwe eigenaar kreeg, is er in wezen niets veranderd. Het staat nog steeds voor kwaliteit met een originele benadering. De eigenaars van nu, de broers Jean-Hervé en Laurent Chiquet, willen dat al hun wijnen een eigen karakter hebben dat het oogstjaar en de herkomst weerspiegelt. Ze zijn niet bang om hun eigen weg te gaan en maken bijvoorbeeld geen standaardcuvée die elk jaar hetzelfde moet smaken. Jacquesson is gevestigd in Dizy in de regio Champagne. De wijngaarden liggen op de beste plekken in de Côte des Blancs en de Vallée de la Marne, maar zoals de broers zelf zeggen: het beste terroir is niets waard als je er niet goed voor zorgt. Daarom bewerken ze hun wijngaarden zo natuurlijk mogelijk. Ook bij het wijn maken gaan ze voorzichtig te werk en forceren niets. Zo ontstaan er champagnes met een eigen persoonlijkheid.

Het gebied

Champagne - Ten Noord-Oosten van Parijs ligt het meest noordelijke wijngebied van Frankrijk, de Champagne. Het klimaat en de bodem spelen een hoofdrol in het succes van de Champagne als wijnstreek, want met haar koele klimaat en de beroemde bodem van Kimmerdige klei en kalksteen biedt het de ideale omstandigheden voor de productie van 's werelds oudste en beroemdste mousserende wijn. Voor de productie van Champagne mogen maar drie druiven worden gebruikt: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Veelal worden ze geblend, behalve voor de Blanc de Blancs Champagnes die voor 100% van Chardonnay zijn gemaakt. Binnen de Champagne zijn er drie hoofdgebieden waar de wijngaarden zich rondom concentreren: de Vallée de la Marne (rond de stad Epernay), de Montagne de Reims en de Côtes des Blancs. Onder de steden Reims en Epernay zijn vele kilometers aan gangen uitgehakt in de kalkstenen bodem. Deze ondergrondse gewelven worden door de champagnehuizen gebruikt om hun Champagnes te laten rijpen. Champagne is hét voorbeeld geweest voor mousserende wijnen over de hele wereld. In het verleden vermeldde men, ook in eigen land, dan ook graag dat de wijn werd gemaakt middels de méthode champenoise. Inmiddels is de naam Champagne beschermd en het gebruik van die term niet langer toegestaan. Als alternatief is in Frankrijk de benaming Crémant ingevoerd. Belangrijke vertegenwoordigers van die stijl zijn regios als de Alsace, Loire, Bourgogne en Limoux. Buiten Frankrijk wordt tegenwoordig op de fles vermeld dat het op de traditionele methode is gemaakt.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
x

Meer wijn = meer korting

Bestel nú, want alleen deze twee weken geldt meer wijn = meer korting!

Van dinsdag 14 t/m maandag 27 augustus 2018 geldt de volgende korting in de winkel en online op al onze wijnen:

18 flessen = 5% korting
24 flessen = 10% korting
36 flessen = 15% korting

Lees de actievoorwaarden