Château Bel Air - Puisseguin St. Emilion 1/2

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 9,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Merlot, Cabernet Sauvignon
Regio / streek Saint-Émilion
Land Frankrijk
Oogst 2014
inhoud 0,38

Details

Château Bel-Air behoort tot de Vignobles Dubard, een samenwerkingsverband van wijnhuizen die in particulier familiebezit zijn. Wijn uit een van de satellietgemeenten van St Emilion, Puisseguin St. Emilion van een kalkhoudend plateau ooit ontstaan door erosie van de Dordogne. De kleiïge maar kalkhouden bodem is de basis voor stevige en volle wijnen. De negentig procent merlotdruiven zorgen voor dikte en smeuïgheid, de tien procent cabernet franc voor grip en frisheid. De wijn heeft 12 tot 18 maanden houtopvoeding gehad op Frans eiken waarvan 30% nieuw.Diepdonker helder rood, geurige wijn met typische Bordeauxneus. Karakteristieke krachtige wijn, toch soepel, veel donker fruit en pittige tannines die nergens te streng zijn. Ideale vleesbegeleider.
Over dit product

Het wijnhuis

In juni 2011 werd Château Bel Air door de familie Dubard toegevoegd aan de groep familiedomeinen in Bergerac, Francs-Côtes de Bordeaux en Lalande de Pomerol. De 8,34 ha grote wijngaarden liggen rond de domeingebouwen verspreid op een bodem van kalk en klei, een terroir dat garant staat voor diepe en volle rode wijnen. Het etiket van deze wijn is door de Dubard familie ontworpen, als een eerbetoon aan de oud-parochie van Puisseguin en haar cult van Jezus Heilig Hart. De tekening op het etiket verwijst naar de nog steeds op het dorpskerkgebouw zichtbare medaillon van het Heilige Hart van Jezus. De familie voegde er echter het toepasselijke motto van Puisseguin toe: 'Surgam et Ibo' (Ik zal opstaan en gaan).

Het gebied

Bordeaux, Libournais - Beroemder dan Bordeaux komen ze niet. Het is de thuishaven van enkele van 's werelds beroemdste wijnen en in is in bepaalde opzichten synoniem geworden voor wijn in het algemeen. Bordeaux als wijnregio is uitgestrekt en telt meer dan 3.000 individuele châteaux! Slechts een klein deel hiervan verschijnt echter op het uiteindelijke etiket van de fles, dit zijn veelal de prestigieuze namen met een lange geschiedenis. De rest wordt veelal onder eigen label verkocht door de diverse handelshuizen die Bordeaux rijk is. Kenmerkend voor de stijl van de Bordeaux-wijnen is het feit dat de wijnen vaak een blend zijn van meerdere druivenrassen. Op de rechteroever van de rivieren Gironde en Dordogne bevindt zich de Libournais. Gesitueerd rond de stad Libourne is dit een andere regio in Bordeaux waar vele topwijnen vandaan komen, onder meer uit de appellations (AOC) als Pomerol, Saint-Emilion en Fronsac. Hier is het in tegenstelling tot op de linkeroever de Merlot die domineert. Het stadje Saint-Emilion in Bordeaux is even beroemd om zijn wijnen als om zijn mooie straatjes, die een lange geschiedenis verraden. Ook de wijngaarden rond Saint-Emilion bestaan al sinds de Romeinse tijd en hebben enkele van de meest prestigieuze wijnen van de wereld opgeleverd. De wijnen worden vooral van de druivenrassen merlot en cabernet franc gemaakt. Dat heeft te maken met de bodems in het gebied: de klei- en kalkondergrond rondom Saint-Emilion is koeler en vochtiger, en dus minder geschikt voor cabernet sauvignon, de druif die elders in Bordeaux een grote rol speelt. Merlot vormt ongeveer 65% van de aanplant rond Saint-Emilion. De wijn ervan blijft stijgen in populariteit, dankzij de zachtere en meer toegankelijke stijl.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
x

Meer wijn = meer korting

Bestel nú, want alleen deze twee weken geldt meer wijn = meer korting!

Van dinsdag 14 t/m maandag 27 augustus 2018 geldt de volgende korting in de winkel en online op al onze wijnen:

18 flessen = 5% korting
24 flessen = 10% korting
36 flessen = 15% korting

Lees de actievoorwaarden