Château Bélair-Monange - Haut Roc Blanquant Saint-Emilion Grand Cru

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 39,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, halfvol, elegant, sappig, rijp en met houtrijping.
Druivenras Merlot, Cabernet Franc
Regio / streek Saint-Émilion
Land Frankrijk
Oogst 2014
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 8 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe blauwe bessen, cassis, pruimen en iets van ceder. In het smaakpalet tonen van rijp klein zwart fruit, kreupelhout en een hint van laurier en vanille, die gepaard gaan met een sappige afdronk met tamelijk milde tannines en frisse zuren.

Vinificatie
De Haut Roc Blanquant Saint-Émilion Grand Cru is de derde wijn van Château BélairMonange, die sinds de jaargang 2014 gemaakt wordt van een specifieke wijngaard en soms wordt aangevuld met barriques die uiteindelijk niet voor de wijnen van Château Bélair-Monange (o.a. Annonce Bélair-Monange, hun tweede wijn) zijn uitgekozen. Na de handmatige pluk, waarbij streng geselecteerd wordt, worden de druiven in de vinificatiekelder eerst ontsteeld en gekneusd en ondergaan ze aansluitend een temperatuurgecontroleerde (28°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op betonnen ‘cuves’ en roestvrijstalen tanks. Na ongeveer 3 weken volgt persing en het oversteken van de jonge wijn op eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en een rijpingsperiode van 16 maanden, waarna de wijn na assemblage gebotteld wordt.

Culinair Advies
Lamskoteletjes van de grill, geroosterde eendenborst, confit de canard en half gerijpte kazen als Goudse, Comté, Gruyère en Vacherin Fribourgeois.

Wijnhuis

Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Merlot
Merlot is de populairste en meest aangeplante druif van de nobele druivenrassen. Er zijn vele rassen die meer aangeplant zijn dan merlot, maar geen van alle kunnen die zulke elegante en goede wijnen geven als merlot. De populariteit van merlot is waarschijnlijk te danken aan het vriendelijk soepele karakter, gecombineerd met potentiële grootsheid van de wijnen. Alle wijnen met deze druif...

Cabernet Franc
Cabernet franc is een druivenras dat we vooral tegenkomen in de Loire (Chinon, Saumur) en in Bordeaux (op de Rechteroever). Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen