Château Climens - Barsac

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
97

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 125,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Château Climens
Smaaktype Zoet, half vol, zeer complex, intens, verfijnd en met houtrijping.
type Zoete wijn
Druivenras Sauvignon Blanc, Sémillon
Regio / streek Sauternes
Land Frankrijk
Oogst 2013
Serveertemperatuur 12 tot 14°C
Opleg potentieel Tot 40 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder fonkelend goudgeel van kleur. In de neus complexe aroma’s van botrytis, mandarijn, gedroogde abrikozen en subtiel wat brioche. In het smaakpalet tonen van limoenschil, zoet rijp tropisch fruit zoals ananas en papaya, honing, iets van verse gember en vanille, die in de ziltig, zoete en zeer lang aanhoudende afdronk begeleid worden door fraaie nerveuze zuren.

Vinificatie
Met de hand wordt letterlijk druif voor druif geplukt wanneer deze optimaal zijn aangetast door de botrytis. In de vinificatiekelder vindt er na een uiterst langzame en voorzichtige persing van de druiven, een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaats op eikenhouten barriques waarvan 40% nieuw is. Wanneer het gewenste alcoholgehalte bereikt is, laat men de temperatuur zeer snel dalen tot 3°C om zo de gisting te stoppen. Vervolgens krijgt de wijn een aanvullende rijping op dezelfde barriques voor een periode van ongeveer 20 maanden om op deze manier authenticiteit en complexiteit maximaal tot uiting te laten komen. Hierna wordt de wijn niet geassembleerd en zonder klaring of filtering gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens biodynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Los op zichzelf en anders bij foie gras, krab en kreeft, fruitsalades, tarte tatin, gekarameliseerde ananas, subtiel zoet pittige Aziatische gerechten en blauwschimmel kazen als Stilton, Erborinato di Pecora Val Pusteria, Bleu de Basque en Roquefort.

Wijnhuis

Het voorname Château Climens is een premier cru Barsac en behoort tot het allermooiste op het gebied van edelzoete wijnen. Deze Grand Vin de Sauternes staat ook bekend als Lord of Barsac. Net als Château d’Yquem in Sauternes ligt Château Climens in Barsac op het hoogste punt van de appellation en heeft het een uitmuntend kwaliteitsniveau. Cyprès de Climens, het kleine zusje, wordt op exact dezelfde wijze gemaakt als broer Climens; pas in de kelder vindt de selectie voor een van de twee plaats. Cyprès wordt ook gemaakt in de lichtere jaren waarin Château Climens niet op de markt wordt gebracht. In vergelijking met een gangbare witte wijn zijn er circa 250% meer manuren nodig en wordt er circa 75% minder sap uit de druiven verkregen! Delicieuze intensiteit is onze beloning. Met recht ‘goddelijke nectar’ genoemd. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Sémillon
Sémillon was tot de 18e eeuw alleen te vinden in Sauternes. Inmiddels is hij op meerdere plekken aangeplant. In Frankrijk zien we ’m in de Bordeaux en de Bergerac. Daarbuiten komt sémillon voor in Spanje, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië. De regio Hunter Valley ten noorden van Sydney heeft inmiddels een internationale reputatie opgebouwd met wijnen van 100% sémillon. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WS
97
Wine Spectator
2015:
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Château Climens - Barsac

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
x

Meer wijn = meer korting

Bestel nú, want alleen deze twee weken geldt meer wijn = meer korting! (alleen online)

Van vrijdag 16 t/m zaterdag 31 augustus 2018 geldt de volgende korting:

18 flessen = 5% korting
24 flessen = 10% korting
36 flessen = 15% korting

Bekijk de actie