Château Climens - Cypres de Climens

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 39,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

type Zoete wijn
Druivenras Sémillon
Regio / streek Sauternes
Land Frankrijk
Oogst 2013
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
inhoud 0,75

Details

Cypres de Climens is de tweede wijn van Château Climens. De selectie van de druiven voor de eerste wijn is zo ontzettend streng (hooguit 20% van de toch al lage opbrengst), dat er genoeg moois over blijft om met even veel liefde een pracht van een tweede wijn te maken. Ook hier een opvoeding van 18 maanden op Franse barriques. Een heerlijk smaakexplosie met zinderend zoet op de tong, met frisse zuurtjes, gekonfijt fruit en ellenlange afdronk. Mooi!
Over dit product

Het wijnhuis

De geschiedenis van Château Climens gaat meer dan 500 jaar terug. In de 17e eeuw werd er pas wijn geproduceerd. Na de Franse Revolutie ging het een lange periode niet al te best met het domein. Diverse eigenaars volgden elkaar in rap tempo op zonder noemenswaardige vineuze feiten. Na de phylloxera crisis begon de glorietijd pas echt. Het domein groeide in oppervlakte en in faam. In de betere oogstjaren konden de wijnen van Climens zo wel in kwaliteit als in prijs met die van Yquem rivaliseren. Het grote succes kwam echter na de overname van het domein door de familie Lurton, in 1971. Sinds 1992 staat het onder de hoede van Bérénice Lurton. Climens produceert een geweldige, wereldberoemde 1er Cru Barsac-Sauternes en een tweede wijn, de Cyprès de Climens, van ongekende kwaliteit maar wel net iets vriendelijker geprijsd. Een extra bijzonderheid voor de wijnen van Château Climens is het accent op sémillon, een druivenras dat uitstekend gedijt op kalkbodem zoals bij Climens het geval is. Op de goed drainerende on derlaag van brokkelkalk ligt een eveneens bijzonder dunne bovenlaag van zand, keien en grind, met daarin een vrij hoog gehalte aan mineralen en ijzeroxide.

Het gebied

Bordeaux, Sauternes - Beroemder dan Bordeaux komen ze niet. Het is de thuishaven van enkele van 's werelds beroemdste wijnen en in is in bepaalde opzichten synoniem geworden voor wijn in het algemeen. Bordeaux als wijnregio is uitgestrekt en telt meer dan 3000 individuele châteaux! Slechts een klein deel hiervan verschijnt echter op het uiteindelijke etiket van de fles, dit zijn veelal de prestigieuze namen met een lange geschiedenis. De rest wordt veelal onder eigen label verkocht door de diverse handelshuizen die Bordeaux rijk is. Kenmerkend voor de stijl van de Bordeaux-wijnen is het feit dat de wijnen vaak een blend zijn van meerdere druivenrassen. Een categorie op zichzelf zijn de beroemde zoete wijnen van Bordeaux, waarvan de beroemdste uit Sauternes en Barsac in de regio Graves komen. De laat geoogste en door botrytis aangetaste Sémillon druiven resulteren daar in geweldige rijke wijnen, vloeibaar goud bijna. Sauternes wordt meestal gemaakt van de sémillondruif. Het andere druivenras dat hier veel voorkomt, is sauvignon blanc. Dat is echter in slechts een handvol wijnen het dominante druivenras. De combinatie van sémillon en sauvignon blanc is een interessante. Sémillon zorgt met zijn aroma's van bijenwas en abrikoos voor een goed gestructureerde basis, terwijl sauvignon blanc de wijn fris houdt met kruidige aroma's en levendige zuren. Een wijn mag Sauternes genoemd worden als de druiven een minimaal mostgewicht van 221 gram per liter hebben, wat betekent dat er veel suiker in zit. Aangezien niet al deze suiker tijdens de vergisting omgezet wordt in alcohol, bevat het eindproduct nog veel restsuiker: vandaar de zoete smaak van de wijn.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
x

Meer wijn = meer korting

Bestel nú, want alleen deze twee weken geldt meer wijn = meer korting!

Van dinsdag 14 t/m maandag 27 augustus 2018 geldt de volgende korting in de winkel en online op al onze wijnen:

18 flessen = 5% korting
24 flessen = 10% korting
36 flessen = 15% korting

Lees de actievoorwaarden

(Kijk ook eens naar meer glas = meer korting)