Château Climens - Cyprès de Climens Barsac 1/2 2013

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 21,50
Over de wijn

Specificaties

Producent Château Climens
Smaaktype Volle, intense beleving, complex, met houtopvoeding.
type Zoete wijn
Druivenras Sémillon
Regio / streek Bordeaux
Land Frankrijk
Oogst 2013
Serveertemperatuur 13 tot 15°C
Opleg potentieel Goed oplegpotentieel.
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
inhoud 0,38

Details

Smaakimpressie
Prachtige goudgele kleur. Zeer expressieve neus met aroma’s van sinaasappelmarmelade, oranjebloesem en abrikoos, op de achtergrond frisse botrytistonen en een hint van kamperfoelie en acaciahoning. In de mond fris in aanzet, vol, zacht, soepel, elegant op de tong, met een uitstekend evenwicht door de frisse zuurgraad. Lange, complexe finale, waarin de romigheid van de houtopvoeding goed combineert met het fruit en het frisse zuur.

Vinificatie
Cyprès de Climens wordt geproduceerd met hetzelfde gevoel voor perfectie als bij de ‘grote wijn’ van Climens. De allerbeste druiven, in opeenvolgende plukgangen geoogst, gaan normaliter naar de ‘grand vin’. De druiven die het niveau voor de eerste keuze net niet halen, worden gebruikt voor deze tweede wijn. In jaren waarin de kwaliteit van de druiven uitstekend is, maar net niet goed genoeg voor het produceren van een ‘grand vin’, gaan alle druiven in de tweede wijn. De wijn ondergaat een klassieke vinificatie met gisting en 18 maanden opvoeding in kleine vaten (barriques) van Frans eikenhout. De Cyprès de Climens staat altijd garant voor excellente kwaliteit en oorspronkelijkheid. De wijn is zijn oogstjaar en herkomst altijd trouw. Hij wordt niet geproduceerd in jaren waarin geen botrytis voorkomt. Je bent dus altijd verzekerd van een geweldige wijn.

Culinair Advies
Klassiek gecombineerd met gerechten uit de ‘grande cuisine’, in het bijzonder met foie gras, maar ook met traditionele gerechten waarin klein veder- of waterwild de hoofdrol speelt, en met smeuïge en zoutige blauwschimmelkazen, niet al te zoete desserts op basis van vruchten, crème brûlée en zoetzure gerechten uit de betere oosterse keuken.

Wijnhuis

Het voorname Château Climens is een premier cru Barsac en behoort tot het allermooiste op het gebied van edelzoete wijnen. Deze Grand Vin de Sauternes staat ook bekend als Lord of Barsac. Net als Château d’Yquem in Sauternes ligt Château Climens in Barsac op het hoogste punt van de appellation en heeft het een uitmuntend kwaliteitsniveau. Cyprès de Climens, het kleine zusje, wordt op exact dezelfde wijze gemaakt als broer Climens; pas in de kelder vindt de selectie voor een van de twee plaats. Cyprès wordt ook gemaakt in de lichtere jaren waarin Château Climens niet op de markt wordt gebracht. In vergelijking met een gangbare witte wijn zijn er circa 250% meer manuren nodig en wordt er circa 75% minder sap uit de druiven verkregen! Delicieuze intensiteit is onze beloning. Met recht ‘goddelijke nectar’ genoemd. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Sémillon
Sémillon was tot de 18e eeuw alleen te vinden in Sauternes. Inmiddels is hij op meerdere plekken aangeplant. In Frankrijk zien we ’m in de Bordeaux en de Bergerac. Daarbuiten komt sémillon voor in Spanje, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië. De regio Hunter Valley ten noorden van Sydney heeft inmiddels een internationale reputatie opgebouwd met wijnen van 100% sémillon. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Château Climens - Cyprès de Climens Barsac 1/2 2013

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen