Château Côte de Baleau

Net buiten het idyllische wijndorpje Saint-Émilion ligt het eeuwenoude Château Côte de Baleau. Het dateert uit de tijd van Lodewijk XIV, die het château aan de eerste eigenaar cadeau gaf als blijk van waardering voor trouwe dienst. Sindsdien is Château Côte de Baleau altijd in handen gebleven van dezelfde familie, totdat het in 2013 werd gekocht door de familie Cuvelier, die ook Château Clos Fourtet en Château Poujeaux in bezit heeft.

Lees verder...

Château Côte de Baleau telt 14,9 hectare aan wijngaarden, die zijn aangeplant met 80% merlot, 15% cabernet franc en 5% cabernet sauvignon. Een klassieke verdeling voor de Rechteroever, waar merlot in de meerderheid is, in tegenstelling tot de Linkeroever, waar cabernet sauvignon de hoofdrol speelt. De bodem is een mix van kalk, klei en zand.

Een ander verschil met de Linkeroever is dat Saint-Émilion een classificatie heeft die wél eens in de paar jaar wordt herzien. Die van de Médoc is sinds de bekendmaking in 1855 nauwelijks gewijzigd. In 2012, tijdens de laatste herziening van de Saint-Émilion-classificatie, is Château Côte de Baleau gepromoveerd tot Grand Cru Classé.

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen