Château de Beaucastel - Châteauneuf-du-Pape Hommage a J. Perrin

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

DC
99

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 395,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, vol, buitengewoon intens, zeer complex, elegant en fluwelig.
Druivenras Syrah, Cinsault, Counoise, Grenache, Mourvèdre
Regio / streek Rhône
Land Frankrijk
Oogst 2014
Serveertemperatuur 15 tot 17°C
Opleg potentieel Tot 25 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Diep inktachtig robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van gekonfijt klein roodzwart fruit, viooltjes, gedroogde paddenstoelen, chocola, tabak en subtiel wat gedroogde Provençaalse kruiden. In het smaakpalet tonen van rijpe bosaardbeitjes, wilde frambozen, truffel en jeneverbes, die worden gevolgd door een enorm lange en zeer mineralige afdronk met zeer fraaie rijpe tannines.

Vinificatie
Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd, ontsteeld en afzonderlijk gevinifieerd. Na kneuzing van de druiven laat men een temperatuurgecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op grote eikenhouten foeders. Nadat de druiven geperst zijn, wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten barriques om de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na ruim 1 jaar volgt de assemblage met eventueel een zeer lichte filtering en botteling van de wijn. Dit proces verloopt geheel volgens biologische en biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Wagyu-ossenhaas, wagyu-entrecote, blanquette d'agneau, kalfsvlees met verse morieljes of witte truffels en rijpe harde kazen als oude Remeker, L’Etivaz, Beaufort d'Alpage, Comté d'Alpage en Ossau-Iraty.

Wijnhuis

Château de Beaucastel ligt in een magisch decor, bezaaid met wijngaarden, eeuwenoude olijfbomen en truffeleiken. Hier vind je de natuur in haar puurste vorm en komt haar kracht tot rust. De typische rolkeien zijn het geheim van de wijngaarden waarin knoestige wijnranken in traditionele gobeletvorm groeien. Op deze eeuwenoude bodem staan de dertien druivenrassen die toegestaan zijn in de appellation Châteauneuf-duPape. Al deze druivenrassen vormen de basis van de legendarische blends van Château de Beaucastel, waar ze biodynamisch worden verbouwd. Hiermee maakt dit bedrijf als een van de laatste domeinen gebruik van de rijkdom en complexiteit die deze blend biedt. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Langs de rivier de Rhône vindt op verschillende plekken wijnbouw plaats. Als er naar de Rhône als wijnstreek wordt verwezen, wordt hiermee de regio tussen Lyon en grofweg Arles bedoeld. Dit is een van de grootste wijngebieden van Frankrijk met zo’n 75.000 hectare wijngaard. Waar in de jaren 80 en 90 de bulk – en daarmee matige kwaliteit – de meeste aandacht leek te krijgen, zien we nu steeds meer kleine producenten en kleine appellations die kwaliteit willen bevorderen.

De Rhône-streek ligt voor een groot deel langs de rivier de Rhône. Het noordelijke deel, waar syrah de belangrijkste druif is, is een van de oudste wijngebieden van Frankrijk, waar de wijngaarden op de steile hellingen langs de rivier liggen. De zuidelijke Rhône concentreert zich rondom de stad Orange en is breder dan de noordelijke regio. Wijngaarden liggen hier ook verder van de rivier en het landschap is meer glooiend. In deze twee regio’s kunnen (vrijwel overal) wijnen onder de AOP Côtes du Rhône gemaakt worden. Een derde regio, waar dat niet kan, maar waar onder lokale AOP’s wijn gemaakt wordt, ligt in een grote cirkel om de zuidelijke Rhône heen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Mourvèdre
Mourvèdre is een van de drie druiven uit de populaire gsm-blend, samen met grenache en syrah. Beroemde wijnen van (deels) mourvèdre zijn de wijnen uit Bandol (Provence) en die van Château de Beaucastel uit Châteauneuf-du-Pape.

Mourvèdre geeft donker gekleurde en krachtige wijnen. De wijnen zijn vaak hoog in alcohol en vol van vlezige tannines. In de gsm-blend wordt mourvèdre dan ook gebruikt om structuur en body aan de wijn te geven. Mourvèdre kan in heel warme gebieden een jam-achtig aroma krijgen, maar een goede producent zal dat willen vermijden en zal proberen de aroma’s van braam en zwarte bes uit de druif te weren. Alle wijnen met deze druif...

Grenache
Een opmerkelijke druif, de grenache. Hij kent meerdere kleurmutaties (noir, blanc, gris), er wordt gesteggeld over zijn oorsprong (Sardinië of Spanje) en het is een van de populairste blauwe druivenrassen.

De druif groeit uitstekend in warme, droge gebieden. Hij krijgt over het algemeen dus veel zonuren en behoort daarmee tot de warmklimaatdruiven. Zijn smaak is daarom begrijpelijk vol. Aroma’s van kruiden en rood fruit zijn met name in Franse gebieden vaak waar te nemen. De grenache die groeit in bijvoorbeeld Spanje en Australië geeft vaak donkerdere aroma’s van zwart fruit en specerijen. Alle wijnen met deze druif...

Syrah
Dit is een van de belangrijkste en edelste druivenrassen ter wereld en op dit moment winnend aan populariteit. Syrah is in bijna 150.000 hectare wijngaardareaal over de hele wereld aangeplant. De druif is beroemd vanwege wijnen uit Hermitage en Côte Rôtie in de noordelijke Rhône. In andere delen van Frankrijk en elders op de wereld is hij onderdeel van de gsm-blend, samen met grenache en mourvèdre.

Syrah-wijn laat zich kenmerken door zijn intense en dichte paarse kleur, vooral op jonge leeftijd. De smaken zijn intens, vaak met veel fruit en een typisch dierlijk aroma. De klassieke wijnen van syrah zijn krachtig, rijk aan tannines en uitstekend geschikt om lang op te leggen. De meer toegankelijke wijnen zijn vlezig van structuur en barsten van het fruit. Alle wijnen met deze druif...

Counoise
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

DC
99
Decanter
tasting of courrieux, a parcel of Mourvèdre planted in 1909 that makes up 70% of the blend. Violets, blueberry and cassis nose. Intense camphor and rosemary fruit and a saline finish. Sublime freshness, tannins dense but ripe. Potentially perfect.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen