Château de Beaucastel - Coudoulet de Beaucastel Blanc

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

RP
87
WS
91
NK
4

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 31,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, medium vol, verfijnd en met lichte houtrijping.
Druivenras Bourboulenc, Clairette, Marsanne, Viognier
Regio / streek Rhône
Land Frankrijk
Oogst 2015
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 6 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder, licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, perzik, peer en kamperfoelie. In het smaakpalet tonen van geel steenfruit, meloen en wat marmelade-achtige bitterheid, die worden gevolgd door een mineralige afdronk met fraaie zuren.

Vinificatie
Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd en pneumatisch geperst, waarna het sap 12 uur lang rust om grovere bestanddelen te laten bezinken. Hierna volgt een temperatuurgecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten en aansluitend de malolactische gisting en rijping op roestvrijstalen tanks en barriques. Na 8 maanden wordt de wijn geassembleerd en gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens biologische en/of biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Gegrilde rouget, bouillabaisse, varkensrollade met knoflook en rozemarijn, geitenkaastaartje met tomaten, soupe au pistou, gefrituurde courgettebloemen en niet te rijpe geitenkaasjes als Banon en Pélardon.

Wijnhuis

Château de Beaucastel ligt in een magisch decor, bezaaid met wijngaarden, eeuwenoude olijfbomen en truffeleiken. Hier vind je de natuur in haar puurste vorm en komt haar kracht tot rust. De typische rolkeien zijn het geheim van de wijngaarden waarin knoestige wijnranken in traditionele gobeletvorm groeien. Op deze eeuwenoude bodem staan de dertien druivenrassen die toegestaan zijn in de appellation Châteauneuf-duPape. Al deze druivenrassen vormen de basis van de legendarische blends van Château de Beaucastel, waar ze biodynamisch worden verbouwd. Hiermee maakt dit bedrijf als een van de laatste domeinen gebruik van de rijkdom en complexiteit die deze blend biedt. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Langs de rivier de Rhône vindt op verschillende plekken wijnbouw plaats. Als er naar de Rhône als wijnstreek wordt verwezen, wordt hiermee de regio tussen Lyon en grofweg Arles bedoeld. Dit is een van de grootste wijngebieden van Frankrijk met zo’n 75.000 hectare wijngaard. Waar in de jaren 80 en 90 de bulk – en daarmee matige kwaliteit – de meeste aandacht leek te krijgen, zien we nu steeds meer kleine producenten en kleine appellations die kwaliteit willen bevorderen.

De Rhône-streek ligt voor een groot deel langs de rivier de Rhône. Het noordelijke deel, waar syrah de belangrijkste druif is, is een van de oudste wijngebieden van Frankrijk, waar de wijngaarden op de steile hellingen langs de rivier liggen. De zuidelijke Rhône concentreert zich rondom de stad Orange en is breder dan de noordelijke regio. Wijngaarden liggen hier ook verder van de rivier en het landschap is meer glooiend. In deze twee regio’s kunnen (vrijwel overal) wijnen onder de AOP Côtes du Rhône gemaakt worden. Een derde regio, waar dat niet kan, maar waar onder lokale AOP’s wijn gemaakt wordt, ligt in een grote cirkel om de zuidelijke Rhône heen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Marsanne
Alle wijnen met deze druif...

Viognier
Alle wijnen met deze druif...

Bourboulenc
Alle wijnen met deze druif...

Clairette
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

RP
87
Robert Parker review
The 2015 Coudoulet de Beaucastel Côtes du Rhône Blanc had just been bottled and showed a medium-bodied, rich, nicely textured style to go with pretty, citrus, floral and honeyed aromas and flavors. It’s a no brainer purchase to drink over the coming couple of years, although I’ve had plenty of delicious aged examples of this cuvée as well.
WS
91
Wine Spectator
Very bright, with delicious honeysuckle, white peach, chamomile, star fruit and lemon curd notes that are creamy and energetic. The long finish has a stony echo. Drink now through 2018. Tasted twice, with consistent notes. 250 cases made.
NK
4
Nicolaas Klei
Fors aan de prijs voor een rhône, maar dit ziet de familie Perrin dan ook als hun kleine Beaucastel. De grote Beaucastel is hun wereldberoemde châteauneuf, die zo zeldzaam is dat niemand ’m ooit heeft geproefd. Deze Coudoulet geurt als een veldboeket met wat takjes venkel en anijs tussen de onbespoten bloemen.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen