Château de Beaucastel (Perrin) - Coudoulet de Beaucastel Rouge Magnum

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

RP
92
WS
97

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 54,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, medium vol tot vol, elegant en fluwelig.
Druivenras Syrah, Cinsault, Grenache, Mourvèdre
Regio / streek Rhône
Land Frankrijk
Oogst 2016
Serveertemperatuur 15 tot 17°C
Opleg potentieel Tot 10 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
inhoud 1,50

Details

Smaakimpressie
Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen, rijpe bosaardbeien, zoethout en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van confiture van klein zwart fruit, lavendel en tijm, die worden gevolgd door een goede afdronk met zachte, rijpe tannines.

Vinificatie
Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd, ontsteeld en afzonderlijk gevinifieerd. Allereerst worden de druiven zeer kort en snel verhit tot 80°C en meteen weer afgekoeld tot 20°C met aansluitend twee weken lang een temperatuur gecontroleerde, alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op grote cementen cuves. Hierna persing van de druiven en oversteken van de jonge wijn op grote houten foeders om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 6 maanden volgt de assemblage van de wijn en wordt deze na klaring met eiwit en een zeer lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens biologische en biologisch dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Konijn met wilde kruiden, lamsbout met knoflook, daube de canard, olijvenpasteitjes, aubergine lasagne, paddenstoelenragout en rijpe harde kazen als oude Goudse, oude Remeker, Comté d'Alpage en Tomme de Brebis.

Wijnhuis

Château de Beaucastel ligt in een magisch decor, bezaaid met wijngaarden, eeuwenoude olijfbomen en truffeleiken. Hier vind je de natuur in haar puurste vorm en komt haar kracht tot rust. De typische rolkeien zijn het geheim van de wijngaarden waarin knoestige wijnranken in traditionele gobeletvorm groeien. Op deze eeuwenoude bodem staan de dertien druivenrassen die toegestaan zijn in de appellation Châteauneuf-duPape. Al deze druivenrassen vormen de basis van de legendarische blends van Château de Beaucastel, waar ze biodynamisch worden verbouwd. Hiermee maakt dit bedrijf als een van de laatste domeinen gebruik van de rijkdom en complexiteit die deze blend biedt. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Langs de rivier de Rhône vindt op verschillende plekken wijnbouw plaats. Als er naar de Rhône als wijnstreek wordt verwezen, wordt hiermee de regio tussen Lyon en grofweg Arles bedoeld. Dit is een van de grootste wijngebieden van Frankrijk met zo’n 75.000 hectare wijngaard. Waar in de jaren 80 en 90 de bulk – en daarmee matige kwaliteit – de meeste aandacht leek te krijgen, zien we nu steeds meer kleine producenten en kleine appellations die kwaliteit willen bevorderen.

De Rhône-streek ligt voor een groot deel langs de rivier de Rhône. Het noordelijke deel, waar syrah de belangrijkste druif is, is een van de oudste wijngebieden van Frankrijk, waar de wijngaarden op de steile hellingen langs de rivier liggen. De zuidelijke Rhône concentreert zich rondom de stad Orange en is breder dan de noordelijke regio. Wijngaarden liggen hier ook verder van de rivier en het landschap is meer glooiend. In deze twee regio’s kunnen (vrijwel overal) wijnen onder de AOP Côtes du Rhône gemaakt worden. Een derde regio, waar dat niet kan, maar waar onder lokale AOP’s wijn gemaakt wordt, ligt in een grote cirkel om de zuidelijke Rhône heen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Grenache
Een opmerkelijke druif, de grenache. Hij kent meerdere kleurmutaties (noir, blanc, gris), er wordt gesteggeld over zijn oorsprong (Sardinië of Spanje) en het is een van de populairste blauwe druivenrassen. Alle wijnen met deze druif...

Mourvèdre
Mourvèdre is een van de drie druiven uit de populaire gsm-blend, samen met grenache en syrah. Beroemde wijnen van (deels) mourvèdre zijn de wijnen uit Bandol (Provence) en die van Château de Beaucastel uit Châteauneuf-du-Pape. Alle wijnen met deze druif...

Syrah
Dit is een van de belangrijkste en edelste druivenrassen ter wereld en op dit moment winnend aan populariteit. Syrah is in bijna 150.000 hectare wijngaardareaal over de hele wereld aangeplant. De druif is beroemd vanwege wijnen uit Hermitage en Côte Rôtie in de noordelijke Rhône. In andere delen van Frankrijk en elders op de wereld is hij onderdeel van de gsm-blend, samen met grenache en mourvèdre. Alle wijnen met deze druif...

Cinsault
De officiële naam van de druif cinsault is eigenlijk cinsaut. In de Languedoc, waar de druif veel wordt gebruikt, is de officiële spelling met een 'l'. Wij zien vrijwel altijd wijnen van cinsault uit Languedoc; vandaar het gebruik van de spelling 'cinsault'. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

RP
92
Robert Parker review
2015: Perennially one of the best Côtes du Rhône on the market, the Perrins have hit the mark again with their 2015 Cotes du Rhone Coudoulet de Beaucastel. So complex, lush and rich, it can compete with many producers' Châteauneufs, this vintage reveals dark fruit, hints of cola, cinnamon and allspice and a long, slightly warm finish.
WS
97
Wine Spectator
2015: Nr. 18 top 100. The Perrin family is one of the Rhône Valley's most succesful, with wines from throughout the region, their négoce brand Vieille Ferme and their partnerships at Château Miraval in Provence and Tablad Creek in California. But Beaucastel remains the the heart of their empire. The family has owned the estate since 1909, and it consistently delivers top quality. The rich, complex 2015 is a blend of 30 percent Mourvèdre, 10 percent Syrah, 30 percent Grenache and small amounts of 10 other varieties. The first two varieties are vinified in oak vats, the remainder in concrete vats. The wine is blended, then aged in large oak foudres for one year.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen