Château du Tertre - Margaux 2016

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 59,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, halfvol, subtiel, fluwelig, sappig, elegant en met houtrijping.
Druivenras Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot
Regio / streek Margaux
Land Frankrijk
Oogst 2016
Sluiting Kurk
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 16 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Diep paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van cassis, rijpe pruimen, gedroogde bloemen, munt, bosgrond en een hint van specerijen. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, grafiet en vanille, die in de zachte afdronk begeleid worden door rijpe tannines en elegante zuren.

Vinificatie
De druiven worden handmatig geplukt waarbij zeer streng geselecteerd wordt. Na ontsteling en kneuzing van de druiven krijgen deze een korte inweektijd met aansluitend een drie weken lang durende alcoholische gisting met wilde (druifeigen) gisten op grote temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks en eikenhouten foeders. Vervolgens persing en het oversteken van de jonge wijn op eikenhouten barriques (40% nieuw) voor de malolactische gisting en rijping voor een periode van 12 tot 15 maanden, waarna de wijn wordt geassembleerd en na lichte filtering wordt gebotteld. Dit gehele proces verloopt grotendeels volgens biologisch dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Ribeye van de grill, eendenborst met cassis, lamsbout met salie, pasta en gerijpte kazen.

Wijnhuis

Het prachtige landgoed van Château du Tertre is gevestigd in Arsac, een gemeente in AOC Margaux, Bordeaux. Met een geschiedenis die teruggaat naar 1143 is ChateauChâteau du Tertre een van de oudste landgoederen van de linkeroever. De laatste twee decennia zijn er twee Nederlanders die er het scepter zwaaien. In 1997 is het overgenomen door de Nederlandse zakenman Eric Albada Jelgersma, tevens eigenaar van Château Giscours. Al snel voegde Alexander van Beek zich bij hem om de dagelijkse leiding van beide châteaux op zich te nemen. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Château du Tertre - Margaux 2016

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen