Château Fuissé - Juliénas 2015

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 19,50
Over de wijn

Specificaties

Producent Château Fuissé
Smaaktype Medium vol, rijp, puur en elegant.
Druivenras Gamay
Regio / streek Beaujolais
Land Frankrijk
Oogst 2015
Serveertemperatuur 14 tot 16°C
Opleg potentieel Tot 6 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder, somber granaatrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe aardbeien en zelfs iets van theeblaadjes en pioenrozen. In het smaakpalet tonen van klein rood fruit en kruidigheid, die gepaard gaan met zachte tannines en milde zuren in de afdronk.

Vinificatie
Na de handmatige pluk worden enkel de perfect rijpe trossen geselecteerd. Deze worden licht gekneusd en ondergaan de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten, zonder toevoeging van zwavel. Dit gebeurt voor 50% op roestvrijstalen tanks en voor 50% op oudere barriques, waarbij regelmatig de druivenmassa omgeroerd wordt voor meer kleur- en aroma-extractie. Na 10 dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op rvs-tanks om de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na een periode van 6 maanden wordt de wijn geassembleerd en zonder klaring en filtering gebotteld, met toevoeging van slechts een lage dosering zwavel.

Culinair Advies
Bij mooie vleeswaren als saucisson sec de Bourgogne, rosette de Bourgogne en paté en croûte, en bij civet de lapin au Beaujolais, pot-au-feu en niet te uitgesproken kazen.

Wijnhuis

In het hart van de Mâcon, het zuidelijkste deel van de Bourgogne, ligt Château Fuissé. In deze beroemde regio produceert de familie Vincent, sinds 1862 eigenaar van het château (al vijf generaties lang), wijnen van exceptionele kwaliteit. Die is te danken aan de bijzondere locatie en het terroir, naast de in de loop van de tijd vergaarde kennis en expertise. Iedere generatie heeft land bijgekocht, de kwaliteit verbeterd en de wereldwijde bekendheid van de wijnen van Château Fuissé vergroot. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Bourgogne is een Franse streek waar enkele van de beroemdste wijngaarden ter wereld liggen. Befaamde namen als Le Montrachet, La Tâche en Corton geven hier van pinot noir en chardonnay zeer gewilde wijnen.

De Bourgogne is een streek die zich van noord naar zuid over een afstand van circa 200 kilometer uitstrekt. Het gebied is onder te verdelen in vijf subregio’s, waarbij de Chablis ongeveer 80 kilometer van de andere regio’s af ligt. De andere vier subregio’s liggen in een langgerekt lint onder elkaar, beginnend direct onder Dijon tot aan Lyon. Nergens is de regio breder dan 20 kilometer. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Gamay
Gamay is een van de oudste druivenrassen van Frankrijk. Er is zelfs een document gevonden uit 1395, waarin stond dat men per direct moest stoppen met gamayteelt in de Bourgogne. Hij zou zogenaamd schadelijk zijn voor de gezondheid. De waarheid lag gelukkig iets anders. Gamay is een vroeg rijpende druif en kan, als je niet oplet, lekker gaan woekeren. Hoge opbrengst: lage kwaliteit. Dat kon de Bourgogne niet gebruiken. Gelukkig heeft gamay later een thuis gevonden in de Beaujolais. Hier is het zelfs de enige toegestane blauwe druif. Buiten de Beaujolais vind je gamay sporadisch in de Loire, Mâconnais en Savoie. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Château Fuissé - Juliénas 2015

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen