Château Fuissé - Mâcon-Villages 2019

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

DGH
9-

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 17,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Château Fuissé
Smaaktype Droog, medium vol en elegant.
Druivenras Chardonnay
Regio / streek Bourgogne
Land Frankrijk
Oogst 2019
Sluiting Kurk
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 5 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder, licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit en perzik. In het smaakpalet o.a. sinaasappelschil, mandarijn, appel en enige ziltigheid. De afdronk is mineralig, heeft een goede gemiddelde lengte en wordt begeleid door goede zuren.

Vinificatie
De druiven worden met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt voorzichtige pneumatische persing van de druiven plaats, waarna het sap 12 uur lang rust om grovere bestanddelen te laten bezinken. Nadat het sap is overgestoken naar schone roestvrijstalen tanks laat men een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden. Vervolgens laat men een deel van de wijn de malolactische gisting ondergaan (om zo de benodigde zuren te behouden) en aansluitend rijpen op de ‘lie’. Na ongeveer 8 maanden wordt de wijn indien nodig geklaard, licht gefilterd en gebotteld.

Culinair Advies
Als aperitief en bij gegrilde vis, jambon persillé, salades, quiche lorraine, sushi en sashimi.

Wijnhuis

In het hart van de Mâcon, het zuidelijkste deel van de Bourgogne, ligt Château Fuissé. In deze beroemde regio produceert de familie Vincent, sinds 1862 eigenaar van het château (al vijf generaties lang), wijnen van exceptionele kwaliteit. Die is te danken aan de bijzondere locatie en het terroir, naast de in de loop van de tijd vergaarde kennis en expertise. Iedere generatie heeft land bijgekocht, de kwaliteit verbeterd en de wereldwijde bekendheid van de wijnen van Château Fuissé vergroot. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Bourgogne is een Franse streek waar enkele van de beroemdste wijngaarden ter wereld liggen. Befaamde namen als Le Montrachet, La Tâche en Corton geven hier van pinot noir en chardonnay zeer gewilde wijnen.

De Bourgogne is een streek die zich van noord naar zuid over een afstand van circa 200 kilometer uitstrekt. Het gebied is onder te verdelen in vijf subregio’s, waarbij de Chablis ongeveer 80 kilometer van de andere regio’s af ligt. De andere vier subregio’s liggen in een langgerekt lint onder elkaar, beginnend direct onder Dijon tot aan Lyon. Nergens is de regio breder dan 20 kilometer. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Chardonnay
Over chardonnay zouden we hier een heel boek kunnen schrijven. Het is met afstand de bekendste druif ter wereld. Hij groeit overal, kent een gigantische diversiteit aan kwaliteiten en smaaktypen, heeft een enorme schare fans, maar is wellicht ook het meest verguisde druivenras; geen andere wijn heeft immers zo’n sterke antibeweging als Chardonnay: ABC – Anything But Chardonnay. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

DGH
9-
De Grote Hamersma
De familie Vincent kent het zuiden van Bourgogne op haar duimpje en al een tijdje. Sinds 1862 en al vijf generaties lang om precies te zijn. Dat verklaart wellicht het nogal klassiek ogende etiket. En de ouderwetse kwaliteit. Proefde twee jaar terug hun 2014 Mâcon. Karakteristiek voor de zuidelijke Bourgogne. 'Goedgevulde chardonnay. Met het rijke en ronde dat zo eigen is voor het zuiden van Bourgogne. Zacht-zoet broodbanket. Perzikzoet en abrikozenschil. Een tijmspoortje. Roombroodje, niet te zoet. Het frisse van citrusschil' noteerde ik toen. Zo opvallend daarom nu deze 2018. Rijpe, uitbundige oogst. En zodoende is de volstrekt andere stijl van deze Fuissé zo opmerkelijk. Chablis-associaties nota bene. De banketbakker gesloten. De oesterman geeft opening van zaken. Een koele, frisse, transparante presentatie. Kalkig, vief, wit fruit, levendig. Volstrekt anders maar heerlijk. Maar eerlijk is eerlijk: ik houd van chablis.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Château Fuissé - Mâcon-Villages 2019

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen