Château Fuissé - Mâcon-Villages

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 17,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Chardonnay
Regio / streek Mâconnais
Land Frankrijk
Oogst 2015
inhoud 0,75

Details

Een heldere gele kleur met lichte groene reflecties . In the neus aroma's van mandarijntjes, sinaasappel zest en brioche. Qua mondgevoel heel rijk met een mooie frisheid, goede lengte en finesse. Een wijn die mooi in balans is, elegant met een lange finish. Heerlijk bij schaal- en schelpdieren, gegrilde of gerookte vis, kip en kalfsvlees. Verder ook mooi te combineren met salades, sushi & sashimi, pittig eten, of gewoon simpelweg als aperitief.
Over dit product

Het wijnhuis

In het hart van Mâcon, het meest zuidelijke deel van de Bourgogne, ligt Château Fuissé. In deze beroemde regio produceert de familie Vincent, eigenaren van het château sinds 1862 (al vijf generaties lang),wijnen van exceptionele kwaliteit, te danken aan de bijzondere locatie en terroir. De vergaarde kennis en expertise in drie eeuwen tijd, zorgt ervoor dat iedere generatie land heeft bijgekocht, de kwaliteit heeft verbeterd en de wereldwijde bekendheid van de wijnen van Château Fuissé heeft vergroot.

Het gebied

Bourgogne, Mâconnais - Net als Bordeaux één van de meest tot de verbeelding sprekende wijngebieden ter wereld, maar daar houdt de vergelijking dan ook gelijk op. Gaat het in Bordeaux om de grandeur, hier is het juist de kleinschaligheid die allesbepalend is. Want hier geen grote Châteaux, maar kleine domaines. De Bourgogne kent namelijk een extreem versplinterd grondbezit. Zelfs binnen één enkele wijngaard kan het voorkomen dat er soms tientallen verschillende eigenaren zijn die ieder hun eigen wijn, met ieder hun eigen stijl maken. Even gecompliceerd als intrigerend. Behalve de wijngaarden zelf zijn ook de wijnen er totaal anders. In tegenstelling tot Bordeaux draait het hier om wijnen gemaakt van één druif. Voor Bourgogne geen assemblage dus, maar pure expressies van Pinot Noir (rood) en Chardonnay (wit). De stijlen verschillen van district tot district, van gemeente tot gemeente, van wijngaard tot wijngaard, en van domaine tot domaine. De regio is van Noord naar Zuid onderverdeeld in de volgende districten: Chablis, Côte de Nuits en Côte de Beaune, Côte Chalonnaise, Mâconnais en Beaujolais. Het laatste échte Bourgogne-district is de Mâconnais. Qua oppervlakte het grootste gebied en vooral bekend om zijn witte wijnen. Behalve de generieke bourgognes zijn er de Villages-wijnen. De beste gemeentes hebben hun eigen appellation (AOC), te weten Viré-Clessé, Pouilly-Fuissé en Saint-Véran.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen