Château Fuissé - Pouilly-Fuissé Tête de Cru

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
92
HH
9
DC
89

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 30,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Chardonnay
Regio / streek Mâconnais
Land Frankrijk
Oogst 2015
inhoud 0,75

Details

Een heldere, lichtgele kleur met lichtgroene hints. In de neus rijpe aroma's van citroen, appel, limoen, amandelen en gerookte hazelnoten. Mineralig en fris. In de mond heel fris, mooi rijk en klassiek. Voldoende rijp fruit, amandelen, delicaat eiken en een hele lichte rokerigheid. Mooi te combineren met tong, heilbot, Bressekip met morilles en roomsaus, kalfsvlees.

Critici over deze wijn

WS
92
Wine Spectator
A ripe, opulent style, this is well-structured courtesy of vibrant acidity. Peach, apple and baking spice flavors are up front, with a stony element chiming in on the finish. Shows fine balance and expression.
HH
9
Harold Hamersma
2014: De familie Vincent kent het zuiden van Bourgogne op haar duimpje en al een tijdje. Sinds 1862 en al vijf generaties lang om precies te zijn. Dat verklaart wellicht het nogal klassiek ogende etiket. En de ouderwetse kwaliteit. Fijn, mooi, geconcentreerd en elegant. Geheel conform de karakteristieken van het oogstjaar. Met het roombotertje van een goede croissant. Gele pruim, ijskastabrikoos en ladyshaveperzik. Ananasaanzet. De geur van net geschuurd eiken parket. Het hout, de warme gloed nog van de schuurmachine die net is uitgezet. Wat een rust. Slow Fuissé. (Zie ook hun Mâcon-Villages.)
DC
89
Decanter
Lush, tropical scents of banana, mango, peach and apricot. It's rich but not overblown due to the underlying acidity. A nice texture and a cinnamon twist.
Over dit product

Het wijnhuis

In het hart van Mâcon, het meest zuidelijke deel van de Bourgogne, ligt Château Fuissé. In deze beroemde regio produceert de familie Vincent, eigenaren van het château sinds 1862 (al vijf generaties lang),wijnen van exceptionele kwaliteit, te danken aan de bijzondere locatie en terroir. De vergaarde kennis en expertise in drie eeuwen tijd, zorgt ervoor dat iedere generatie land heeft bijgekocht, de kwaliteit heeft verbeterd en de wereldwijde bekendheid van de wijnen van Château Fuissé heeft vergroot.

Het gebied

Bourgogne, Mâconnais - Net als Bordeaux één van de meest tot de verbeelding sprekende wijngebieden ter wereld, maar daar houdt de vergelijking dan ook gelijk op. Gaat het in Bordeaux om de grandeur, hier is het juist de kleinschaligheid die allesbepalend is. Want hier geen grote Châteaux, maar kleine domaines. De Bourgogne kent namelijk een extreem versplinterd grondbezit. Zelfs binnen één enkele wijngaard kan het voorkomen dat er soms tientallen verschillende eigenaren zijn die ieder hun eigen wijn, met ieder hun eigen stijl maken. Even gecompliceerd als intrigerend. Behalve de wijngaarden zelf zijn ook de wijnen er totaal anders. In tegenstelling tot Bordeaux draait het hier om wijnen gemaakt van één druif. Voor Bourgogne geen assemblage dus, maar pure expressies van Pinot Noir (rood) en Chardonnay (wit). De stijlen verschillen van district tot district, van gemeente tot gemeente, van wijngaard tot wijngaard, en van domaine tot domaine. De regio is van Noord naar Zuid onderverdeeld in de volgende districten: Chablis, Côte de Nuits en Côte de Beaune, Côte Chalonnaise, Mâconnais en Beaujolais. Het laatste échte Bourgogne-district is de Mâconnais. Qua oppervlakte het grootste gebied en vooral bekend om zijn witte
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen