Château Grand Moulinet - Pomerol

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 29,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Merlot, Cabernet Franc
Regio / streek Pomerol
Land Frankrijk
Oogst 2015
inhoud 0,75

Details

Een heerlijk levendig glas, deze Pomerol. Lekker veel sappige merlot aangevuld met een splash cabernet franc. Verleidelijk op de neus met z'n geuren van pruimen, bramen en bloesem. Op de tong het rijpe fruit goed verpakt in fijne nuances van cederhout en vanille. Een wijn die je kan wegleggen tot zeker 10-15+ jaar na de oogst. Geduld kan een schone zaak zijn!
Over dit product

Het wijnhuis

De wijngaarden van Château Grand Moulinet zijn over slechts 3 hectare verspreid. Een deel van de wijngaarden ligt op een bodem van zand en fijne kiezels, het andere deel op kiezelhoudende klei rijk aan ijzer. Merlot speelt hier de hoofdrol, met 90% van de aanplant, aangevuld met 10% cabernet franc. Om een betere concentratie te verkrijgen wordt de opbrengst op natuurlijke wijze laag gehouden.

Het gebied

Bordeaux, Libournais - Beroemder dan Bordeaux komen ze niet. Het is de thuishaven van enkele van 's werelds beroemdste wijnen en in is in bepaalde opzichten synoniem geworden voor wijn in het algemeen. Bordeaux als wijnregio is uitgestrekt en telt meer dan 3.000 individuele châteaux! Slechts een klein deel hiervan verschijnt echter op het uiteindelijke etiket van de fles, dit zijn veelal de prestigieuze namen met een lange geschiedenis. De rest wordt veelal onder eigen label verkocht door de diverse handelshuizen die Bordeaux rijk is. Kenmerkend voor de stijl van de Bordeaux-wijnen is het feit dat de wijnen vaak een blend zijn van meerdere druivenrassen. Op de rechteroever van de rivieren Gironde en Dordogne bevindt zich de Libournais. Gesitueerd rond de stad Libourne is dit een andere regio in Bordeaux waar vele topwijnen vandaan komen, onder meer uit de appellations (AOC) als Pomerol, Saint-Emilion en Fronsac. Hier is het in tegenstelling tot op de linkeroever de Merlot die domineert.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen