Château Monbrison - Margaux

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 47,50
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot
Regio / streek Margaux
Land Frankrijk
Oogst 2014
inhoud 0,75

Details

Met buren als Le Tertre en Augludet enerzijds en Giscours anderzijds zit het met de terroir van Château Monbrison wel goed. Het is dan ook een typische Margaux wijn. Krachtig en geconcentreerd, rijk met een ronde, milde ondertoon. Specifiek voor Monbrison is het bijna luchtige karakter, gegeven door de zijdezachte tannines, de elegantie en de verrukkelijke, zuivere vruchtenaroma's.
Over dit product

Het wijnhuis

Al sinds 1749 is het een zelfstandig domein, maar pas in 1818 begint het verhaal van Monbrison als wijndomein echt. Na WO I werd het gekocht door de Amerikaan Robert Meacham Davis. Tot de oorlog verliep alles crescendo maar in 1939 moesten onverwacht alle wijngaarden van overheidswegen gerooid worden. Bovendien werd hij als Amerikaanse staatsburger gesommeerd het land te verlaten. Na de oorlog keerde z'n jongste dochter Elizabeth echter treug omhet roer over te nemen. Dankzij haar inzet herrees het domein. Château Monbrison wordt nu geleid door haar derde zoon, Laurent. Met zijn vier kinderen is de toekomst van het prachtige familiedomein verzekerd.

Het gebied

Bordeaux, Margaux - Beroemder dan Bordeaux komen ze niet. Het is de thuishaven van enkele van 's werelds beroemdste wijnen en in is in bepaalde opzichten synoniem geworden voor wijn in het algemeen. Bordeaux als wijnregio is uitgestrekt en telt meer dan 3.000 individuele châteaux! Slechts een klein deel hiervan verschijnt echter op het uiteindelijke etiket van de fles, dit zijn veelal de prestigieuze namen met een lange geschiedenis. De rest wordt veelal onder eigen label verkocht door de diverse handelshuizen die Bordeaux rijk is. Kenmerkend voor de stijl van de Bordeaux-wijnen is het feit dat de wijnen vaak een blend zijn van meerdere druivenrassen. Médoc, Haut-Médoc en Graves, het zijn de rode Bordeaux die hier naam en faam hebben gemaakt. De Cru Classé status zorgt voor een bijna magische benaming en heeft bijgedragen aan de exclusiviteit die aan de wijnen wordt toegekend. Dit soort wijnen komt vooral uit de gemeentes in de Haut-Médoc: Margaux, Saint-Julien, Pauillac en Saint-Estèphe. Handelsmerk is hier de bodem: dikke kiezellagen op een arme grond met een uitstekende drainage. Hetzelfde geldt voor Pessac-Léognan in de Graves, ten zuiden van de stad Bordeaux. Cabernet sauvignon is hier de alles bepalende druif met Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot als belangrijkste aanvulling. Margaux is een zeer bekend wijngebied in het district Haut-Médoc in de Bordeauxstreek. Typisch voor de Médoc is de ondergrond van losse, luchtige kiezelheuvels, die voor goede waterafvoer zorgen. De onvruchtbare, stenige ondergrond dwingt de wijnstokken diep in de grond te wortelen. Dat maakt ze sterker en gezonder, wardoor ze betere druiven voortbrengen. In dit gebied heerst dankzij de ligging nabij de Atlantische Oceaan een maritiem klimaat, met warme zomers en milde winters.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen