Ciello - Chardonnay

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 5,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype (Medium) vol en aromatisch.
Druivenras Chardonnay
Regio / streek Sicilië
Land Italië
Oogst 2017
Serveertemperatuur 8 tot 10°C
Opleg potentieel Tot 2 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Heldere fonkelende lichtgele kleur. In de neus veel frisheid met geuren van verschillende appelsoorten en meloen. De smaak is eveneens fris en soepel, met lichte indrukken van subtropisch fruit. Een vriendelijke wijn voor ongedwongen plezier.

Vinificatie
De chardonnaydruiven worden met de hand geoogst. De vergisting duurt circa 15 tot 20 dagen en vindt plaats op rvs-tanks bij een lage temperatuur (16 tot 18°C) om zo alle aromatische complexiteit te behouden. Om de wijn meer frisheid mee te geven, wordt malolactische gisting vermeden (daarbij wordt het appelzuur omgezet in het mildere melkzuur). Na de vergisting rijpt de wijn nog een paar maanden verder op zijn fijne bezinksel om wat meer resistentie tegen zuurstof op te bouwen en zo de fruitaroma’s beter te kunnen behouden. Voor het bottelen wordt de jonge wijn gefilterd. Na het bottelen rust de wijn nog even op fles alvorens hij op de markt komt.

Culinair Advies
Lichte voorgerechten, pasta met een romige witte saus, delicate veloutésoepen of niet al te zware minestrone van lentegroenten… Hij doet het ook uitstekend bij delicate, verfijnde gerechten met vis of andere lekkernijen uit de zee.

Wijnhuis

De historie van dit wijnbedrijf start in 1860. Het heeft altijd gestaan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en authenticiteit. De wijnen sierden destijds al de tafels van nobele Italiaanse families, waaronder ook die van het Huis Savoye. Don Diego Rallo was de geprezen wijnmaker in die tijd. Aan het eind van de negentiger jaren van de vorige eeuw kocht de familie Vesco, eigenares van een florerend landbouwbedrijf, het wijnbedrijf en combineerde de twee. De familie voerde er de noodzakelijke modernisatie door. Tevens werd de belangrijke stap naar schonere, biologische wijnbouw gemaakt. Met respect voor het gedachtengoed en de historie gaan de Vesco’s met veel gevoel voor detail en ambitie te werk. De wijngaarden liggen in het noordwestelijke deel van Sicilië. Tussen de plaatsen Alcamo en Monreale bevindt zich het perceel Patti Piccolo. Het van origine kleine perceel is in de loop der jaren geherstructureerd en zorgvuldig vergroot. Het kent grote verschillen tussen dag- en nachttemperaturen, wat zeer bevorderlijk is voor de gezonde ontwikkeling van het fruit. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Chardonnay
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen