Ciello - Nero d'Avola

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 5,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype (medium)vol en aromatisch.
Druivenras Nero d'Avola
Regio / streek Sicilië
Land Italië
Oogst 2017
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 3 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Medium tot volle rode kleur met paarse gloed. In de neus soepel maar prachtig rijp rood fruit. Rode en zwarte kersen en zwarte bessen huppelen ongedwongen door de geurgangen. De smaak is idem dito, sappig rood fruit, soepel aangenaam met aanhoudende rijke roodfruitstructuur, rondingen en een frisse finale.

Vinificatie
De Nero d’Avola druiven worden eind september, begin oktober met de hand geoogst. De maceratie (inweektijd van de druiven met de schillen) en vergisting duurt circa 8 tot 10 dagen en vindt plaats op RVS tanks bij een temperatuur van 24-26°. Na de vergisting wordt er een zachte persing toegepast zodat alleen de fijne kleur en smaakstoffen uit de schil meekomen. De wijn rijpt nog 6 maanden verder op zijn fijne gist om volume en zachtheid op te bouwen. Voor het bottelen wordt de jonge wijn gefilterd. Na het bottelen rust de wijn nog even op fles alvorens hij op de markt komt.

Culinair Advies
Ideaal bij informele maaltijden, lunch en buffetten. Goede begeleider van anti pasti, charcuterie en (lichte) vleesschotels, pizza’s en pasta’s.

Wijnhuis

De historie van dit wijnbedrijf start in 1860. Het heeft altijd gestaan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en authenticiteit. De wijnen sierden destijds al de tafels van nobele Italiaanse families, waaronder ook die van het Huis Savoye. Don Diego Rallo was de geprezen wijnmaker in die tijd. Aan het eind van de negentiger jaren van de vorige eeuw kocht de familie Vesco, eigenares van een florerend landbouwbedrijf, het wijnbedrijf en combineerde de twee. De familie voerde er de noodzakelijke modernisatie door. Tevens werd de belangrijke stap naar schonere, biologische wijnbouw gemaakt. Met respect voor het gedachtengoed en de historie gaan de Vesco’s met veel gevoel voor detail en ambitie te werk. De wijngaarden liggen in het noordwestelijke deel van Sicilië. Tussen de plaatsen Alcamo en Monreale bevindt zich het perceel Patti Piccolo. Het van origine kleine perceel is in de loop der jaren geherstructureerd en zorgvuldig vergroot. Het kent grote verschillen tussen dag- en nachttemperaturen, wat zeer bevorderlijk is voor de gezonde ontwikkeling van het fruit. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Nero d'Avola
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews (1)

makkelijk
Prijs / kwaliteit
Heerlijke makkelijke wijn voor bij het eten of gewoon zomaar
licht & soepel, onze vast Italiaans restaurant gebruikt hem als wijn van het huis, gewoon heerlijk. Review door van Alphen / 3 december 2018

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen