Clos de la Roilette - Fleurie Cuvée Tardive

€ 26,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Gamay
Afsluiting Kurk
Regio Beaujolais
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Fleurie
Land Frankrijk

Details

Deze Cuvee is speciaal door Alain Coudert ontwikkeld om aan te tonen dat Beajolais wijnen ook uitstekend kunnen ouderen op de fles. De druiven zijn afkomstig van de oudste stokken van het domein die geplant zijn op een klei gedomineerde ondergrond. De wijn wordt twee maanden later gebotteld dan de Cuvee Tradition.

smaakimpressie

Tamelijk ondoorzichtig, diep paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe zwarte kersen, bramen, pruimen, tabak en pioenrozen. In het smaakpalet tonen van klein zwart fruit, zoethout en geroosterde amandelen, die gepaard gaan met rijpe tannines in een satijnige afdronk.

vinificatie

Na een strenge en selectieve handmatige oogst worden de trossen grotendeels intact gelaten. Men laat deze ongekneusd en temperatuurgecontroleerd de alcoholische fermentatie (‘semi-carbonique’) met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op betonnen cuves, zonder toevoeging van zwavel. Na 18 dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op oude eikenhouten foeders, waarin de malolactische gisting en rijping plaatsvinden. Na een periode van ongeveer 6 maanden wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld.